Eğitim Bir Sen Seçimlerinin Analizi

Eğitim Bir Sen Seçimlerinin Analizi

Eğitim Bir Sen 6. Olağan Genel Kurul sonrası Genel Merkez yönetimi de belirlendi. Ali YALÇIN ve Ekibi güven tazeledi. Listeye yeni isimler girdi. Bazı isimlerin ise umutları başka bahara kaldı.

Eğitim Bir Sen 6,Olağan Genel Kurul sonrası Genel Merkez yönetimi de belirlendi. Ali YALÇIN ve Ekibi güven tazeledi.

Eğitim Bir Sen Genel merkez yönetimi tam 4 yıl önce "zirveden yeni ufuklara" diyerek yola çıkmıştı. 4 Yılın sonunda bu sefer " Yeni ufuklardan yeni umutlara" sloganıyla kardeşlik havası içerisinde güzel bir kongre süreci yaşandı.

Genel Kurulda en önemli dikkat çeken detay Genel Başkan Ali YALÇIN'ın sendikayı taşıdığı nokta oldu. Uluslararası sendikacılık, vizyoner liderlik ve etkili sendikacılığı bir tezahürü olan kongreye ulusalrarası anlamda ve siyasi olarka katılım oldukça yüksekti.

Siyasi olarak neredeyse tüm partilerin katılım sağladığı, Birçok STK ve Kurum başkanının ve temsilcisinin yer aldığı, Cumhurbaşkanı Yardımcısının da konuşma yaparak devletin en üst düzeyde temsil edildiği güzel bir kongre oldu.

Kongre ile ilgili dikkat çeken önemli hususulardan birisi ise Kongre Salonu, salondaki tüm detaylar ve yapılan hazırlık . Büyük bir tititizlikle hazırlanmış olan kongrede en büyük alkışı ve beğeniyi alanlardan biri de basın yayından sorumlu genel başkan yardımcısı Şükrü KOLUKISA oldu.

Aylardır süren hummalı bir ekip çalışması ve profesyonellik ongrenini her yerinden apaçık görülüyordu.

Bu çalışmanın mimarlarının başında Genel Başkan Ali YALÇIN'dan  sonra Şükrü KOLUKISA'nın yer aldığı da bilinmesi gereken bir gerçek olarak ortaya çıkıyor. 

Dün yapılan seçim sonuçlarını değerlendirmek gerekirse;

Mevcut genel merkez yönetiminin dışında yedek listeleri, denetleme, disiplin ve diğer kurul listelerinde asil ve yedeklerde dikkat çeken isimler yer aldı. Bazı yeni isimler lsitede yer aldı bazı isimlerin umutları ise başka bahara kaldı. 

Genel merkez yöneticiliğine 4 de bağımsız aday vardı bu seçimlerde. 

 3 farklı şubenin şube başkanı ve bir ilçe temsilcisi  aday oldular.

Ancak bir varlık gösteremediler. 

Adaylardan;

Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol METİN toplamda 56 oy aldı.

Diyarbakır Eski Şube başkanı Yasin YILDIZ 25 oy aldı.

İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol ERMİŞ 106 oy alabildi. 

Mardin Kızıltepe İlçe Temsilcisi Mehmet Nuri Akkurt 18 oy alabildiler.

Demokratik bir ortamda geçen Genel Merkez kongresinde, Genel merkez yönetiminin karnesine bakıldığında ise ;

Genel Başkan Ali YALÇIN delegenin nerdeyse  tamamının olacak şekilde 280 oy aldı.

Ali YALÇIN'dan sonra en fazla oyu Genel merkezin ve teşkilatların  en sevilen ve üretken isimlerinini başında yer alan , mütevazi kişiliği ile ön planda yer alan Şükrü KOLUKISA, 280 oy aldı.

Mütevazilği ile ön planda olan bir diğer isim ise hem genel merkezde,  hem teşkilatlarda,  hem de Bakanlık bürokrasisinde oldukça fazla sevilen Hasan YALÇINYAYLA da 275 oy ile tekrar mevzuattan sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

Genel Merkezin genç isimlerinden biri olan Atilla OLÇUM da 258 oy alarak Genel Başkan vekili Latif SELVİ'yi geçtiler. 

Meslek Kanununda 657'den Doğan Haklarımıza Dokunulmamalıdır
Genel Başkan Vekili Latif SELVİ de 256 oy alarak Sendika içindeki ağırlığını korumuş oldu. 

Sendikanın ağır abisi Mithat SEVİN ise 230 oy aldı. 

Burada şu değerlendirmeyi yapabiliriz: 

Genç ve Tecrübesiz diye 4 yıl önce 4 Yaşında Genel Başkan olan  Ali YALÇIN'ın yanında yer alan Gençler, hem kendilerini eleştirenleri mahcup ettiler, hem de Ahmet GÜNDOĞDU'dan aldıkları bayrağı daha yukarıları taşıyarak, Sendikal faaliyetlere ayrı bir vizyon kazandıran ekipte ön plana çıkmayı da başardılar.

Sendikanın yaşça büyük abileri ise seçim sonuçları itibariyle daha az oy alsalar da özgül ağırlıklarının oldukça fazla olduğu neredeyse tüm teşkilat tarafından bilinmektedir. 

En şaşırtıcı olan ise Sendikanın karakutusu diyebileceğimiz Ramazan ÇAKIRCI'nın aldığı oylarda yaşandı.

Teşkilatlardan sorumlu olan Ramazan ÇAKIRCI 190 oy alarak son sırada yer aldı. 

ÇAKIRCI'nın aldığı oylar ve karşısına rakip çıkması konusunda , sendika içinde çok dillendirilmese de Teşkilatların Ramazan ÇAKIRCI'nın seçim süreçlerinde özellikle doğu ve güneydoğuda birçok teşkilatta huzursuzluk yaratan kişileri şube başkanlığına ve yönetime taşıdığı, bunlardan bazılarının ise 15 temmuz sonrasında ihraç edildiği biliniyor.  

Ramazan ÇAKIRCI'ya başkanlar kurulunda yapılan toplantılarda getirilen eleştiriler de herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Her dönemde yerini korumayı bilen Ramazan ÇAKIRCI'nın, mesajı aldığını düşünüyoruz.

Ramazan ÇAKIRCI'nın teşkilatla olan sorunlarını yeni dönemde düzeltmesi bekleniyor. 

Listelerde ismi ön plan çıkan iki şube başkanı var. 

Biri Eskişehir Şube Başkanı Muammer KARAMAN.

Diğeri Kayseri Şube Başkanı Aydın KALKAN.

Basında ve sosyal medyada da oldukça ön plana çıkan, eğitimcilerin nabzını tutan, sesi olmaya gayret eden iki önemli isim. 

Türkiye'nin en büyük memur sendikası olan MEMUR SEN'in en büyük sendikası olan Eğitim Bir Sen, kendine ve adına yakışır bir seçimle kongre sürecini tamamlamıştır. 

Seçilerek görevlerine devam eden ve yeni yönetimde yer alan tüm sendika yöneticilerine başarılar dileriz. 

www.ajanskamu.net 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.