EĞİTİM BİR SEN SİVAS İL MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ!

EĞİTİM BİR SEN SİVAS İL MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ!

EĞİTİMBİRSEN SİVAS İL MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ! - Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şubesini Sitemize Gönderdiği Basın Açıklaması

 EĞİTİMBİRSEN SİVAS İL MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ!    

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şubesini Sitemize Gönderdiği Basın Açıklaması

Öncelikle son günlerde ülkemizin birliğine kastetmek için tırmandırılmaya çalışılan bütün terör olaylarını nefretle, şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliğine, dirliğine ve güvenlik güçlerimize uzanan eller kırılsın. Yine bu elim olaylarda şehit düşen bütün güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. İlimize geldiği günden beri Sivas eğitimine bir katkı sunamayan, şimdiye kadarki uygulamaları ile tarafsızlığını ve hakkaniyetini tamamen yitiren, birlikte yönetmekten, istişareden uzak, sadece emreden, eğitim yöneticilerinin gayret ve çalışmalarını, iştiyak ve isteklerini yok eden, yaklaşık 10 bin çalışanı ve 125 bin öğrencisi bulunan koskoca Milli Eğitim camiasının da kaos oluşmasına sebep olan, kurumun iç huzurunu bozan İl Müdürünün skandalları bitmek bilmiyor.

“Emaneti ehline veriniz.” emrinin müntesipleri olan bizler: Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan taraflı, haksız, adaletsiz, liyakatsiz uygulamalar karşısında susmadık bundan sonra da susmayacağız. İl Milli Eğitim Müdürü geldiği günden beri onlarca eğitim çalışanını aşağılamaya, azarlamaya ve eğitim çalışanları arasında haksız, hukuksuz uygulamalara devam etmektedir. Eğitim çalışanları arasındaki kardeşliği, dostluğu bozan bu şahsa artık birilerinin mutlaka dur demesi gerekmektedir. Milli Eğitim Müdürü Sivas’ta bulunduğu kısa süre içerisinde sadece ayrıştırmış, ötekileştirmiş, kurumu küçük bir azınlığın emrine vermiş, eğitim camiasının tümünü maalesef kucaklayamamıştır. Bu durum da eğitim çalışanları arasında artık infiale sebep olmuştur. Her fırsatta öğretmeni aşağılamış, kurumun resmi toplantılarında dahi eğitimcilere “çapulcular” diyecek kadar işi ileriye götürmüştür.

İl Müdürünün bu davranışını kınıyor, yapılan bu hakareti aynen kendisine iade ediyoruz. Her sene okullarımızda mutat olarak yapılmakta olan yılsonu okul programlarına katılımı bile kişiselleştirmiş, okulların bazılarına koşa koşa giderken bazılarına gitmek biryana telefon edip tebrik etme tenezzülünde bile bulunmamıştır. Hatta bazı şube müdürlerini istemediği okulların programlarına katıldığını duyunca hemen telefon edip programdan sesleyip azarlaması yaşanan olaylardan sadece bir tanesidir. Mikrofonu eline her aldığında vefadan bahseden il müdürü, görevi başındayken aniden vefat eden Sivas Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni rahmetli Mustafa GÜRPINAR’ ın ne cenazesine katılmış; ne de ailesine taziye için ziyarete gitmiştir. Her fırsatta kendi reklamını yaptığı Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinde tenezzül edip bir başsağlığı mesajı bile yayınlatmamıştır. Bu tavrı ile il müdürü “vefadan” ne anladığını herkese göstermiştir.

Eğitimciler Birliği Sivas Şubesi olarak vefat eden öğretmene yapılan bu vefasızlığı da şiddetle kınıyoruz. Genel seçimlerden hemen önce Milli Eğitimin tepe noktasında bulunan yöneticileri bir gece yarısı operasyonu ile görevden aldırarak, eğitim camiasında büyük bir huzursuzluğa ve tepkiye neden olan il müdürü, seçim öncesi sergilediği sorumsuz ve pervasız uygulamalarını son yönetici atama mülakatlarında da sergilemekten kaçınmamıştır. Adaletten, hakkaniyetten ve liyakatten uzak bu mülakat sonuçlarıyla ilgili olarak aklımıza takılan şu soruları Sivas kamuoyu önünde Milli Eğitim Müdürüne sormak istiyoruz.

1. Yapılan bu mülakatların tamamen mizansen olduğu, aslında boş olan okullara kimin atanacağının önceden belli olduğu ve bu durumu da kendilerinin ve yakınlarının dahi bildiği, bunun için de mülakattan önce bu kişilerin tebrik edildiği doğru mudur?

2. İlimizin en seçkin okullarından birinin müdürlüğü için, eğitimle hiç alakası olmayan bir dernek başkanı kalabalık bir ortamda “falan okula müdür bulamadık, arayış içindeyiz” ifadelerini kullanmış mıdır? Eğer durum böyleyse Sivas milli eğitimi kim yönetmektedir, milli eğitimde kimin eli kimin cebindedir?

3. Binlerce eğitim çalışanının bulunduğu ilimizde, okul idareciliği yapabilecek pek çok başarılı ve liyakatli yönetici adayı varken; mülakat komisyonunda görevli birinin yakın akrabasının yüksek puan alması nasıl izah edilmektedir?

4. Sivas Milli Eğitimdeki üst düzey yöneticilerden biriyle aynı soy ismi taşıyan kişilerin sürekli yönetici atama listelerinde en yüksek puanlar alması tesadüf müdür?

5. Okul Öncesi Kurumlarında boş olan 3 okul için sınava giren birçok yönetici adayı varken iki kurumun doldurulacak şekilde sonuçlarının açıklanmasının ve bir kurumun boş bırakılmış olmasının mantığı ve izahı nedir? Hali hazırda buralara vekâlet eden yöneticiler içerisinden mülakata giren kişilerin mülakat barajının altında kalacak şekilde puan alması tesadüf müdür?

6. Mülakat için müracaat eden pek çok yönetici adayının mülakata girmekten vazgeçmesinde yukarıda sıraladığımız duyumların yanı sıra adam kayırma ve ahbap çavuş ilişkileriyle kurum yönetme anlayışının etkisi var mıdır?

7. Milli eğitim bünyesinde oluşturulan özel bir ekip tarafından eğitimcilerin ve kurum yöneticilerinin sosyal medyadaki beğeni ve paylaşımlarının dahi takip ettirilerek fişleme yapıldığı doğru mudur? İl müdürünün fişleme yaptırdığı ve haklarında dosyalar oluşturduğu iddia edilen kişilerle belli toplantılarda karşılaştığında “kimi takip ettiğine ve beğendiğine dikkat et, ayağını denk al” gibi tehditkâr konuşmaları doğru mudur? Bir milli eğitim müdürünün bu tür bir üslup içerisine girerek böyle basit işlerle uğraşması ne kadar ahlakidir.


Anlaşılan milli eğitim müdürü kurumun idaresini küçük bir azınlığın emrine vermiş kendisi de tamamen tarafsızlığını kaybetmiştir. Yukarıda sıraladığımız sorulara benzer onlarca soru bugün eğitim camiası arasında sorulmakta ve açıkçası tatmin edici bir cevap da bulunamamaktadır. Milli Eğitim müdürünün yanlış uygulamaları sadece eğitim çalışanlarını değil tüm Sivas’ı ilgilendirmektedir. Yapılan yanlışlar başarısızlık olarak çocuklarınıza, öğrencilerinize geri dönecektir.

 Eğitim-Bir-Sen Sivas şubesi olarak bizler; hukuk içinde kalarak her türlü adaletsiz, haksız ve hukuksuz uygulamayla mücadele edeceğiz. Yaşanan bu rezaleti gerekli yerlere taşıyarak hukuksal sorgulamamızı da yapacağız. Mağdur olduğunu düşünen bütün eğitim çalışanlarına her türlü hukuki desteği vereceğimizi buradan ilan ediyoruz.

Milli eğitim müdürünün ben her şeyin en iyisini bilirim, ben yaptım oldu, benim arkamda falan siyasi var tavrı Sivas’ta eğitimi sekteye uğratmakta, eğitim çalışanlarını huzursuz etmektedir. Milli eğitim müdürünün istişareden, ortak akıldan, uzlaşmadan, kucaklaşmaktan uzak, çağdışı yönetim anlayışı eğitim öğretimi zafiyete uğratmaktadır. Milli eğitim müdürü mülakatlardaki bu uygulamalarda hangi liyakati, hangi kariyeri esas aldığını Sivas kamuoyuyla biran önce paylaşmalıenı, Buradan eğitimin bir paydaşı ve yetkili sendika olarak ilimizin sorumlularına sesleniyoruz: Yönetimde acziyet, adalette zafiyet içinde olan il müdürü derhal görevden alınmalıdır. Eğitimde yaşanan bu kaos ve kargaşa ilimiz eğitimine daha fazla zarar vermeden sonlandırılmalıdır. İlhan KARAKOÇ

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.