Eğitim Bir Sen Yetkili Sendika Olduğunu İlan Etti

Eğitim Bir Sen Yetkili Sendika Olduğunu İlan Etti

Eğitim Bir Sen Yetkili Sendika Olduğunu İlan Etti

 81 ilde ve tüm ilçelerde eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren, bütün işyerlerinde teşkilatlanan ve ülkemizin en büyük sendikası olarak tüm Türkiye’nin emek, emekçi hakkı, demokrasi, insan hakları, özgürlükler bağlamında gözü kulağı olan Eğitim-Bir-Sen, 15 Mayıs 2014 itibarıyla Milli Eğitim’de en yakın rakibiyle arasındaki farkı 49 bin 297’ye çıkarmıştır.


2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde aldığı yetkinin açtığı yoldan ilerleyerek 2011 yılında genel yetkiyi alan Eğitim-Bir-Sen; 2012 yılında aldığı yetkiyi güçlendirirken, 2013 yılında karşısına çıkan her türlü zorluğa rağmen peşinden gelmeye çalışan sendika ile aradaki farkı açmış, 2014 yılında ise bu hususta adeta destan yazmıştır.

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 2012’de 210.915 olan üye sayısını 2013’te 226.433’e, 2014’te ise 252.996’ya yükseltmiştir. Böylece, Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısraları manasını bulmuş, dün görülen düşler bugün gerçek olmuştur. Bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda ormanı düşleyenler; birçok olumsuzluğa rağmen güçlü teşkilat olduğunu bir kez daha tescil ettirmiştir.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi verenler, daha önce olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeden, kendi dinamizmini oluşturan medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı sürdürecektir.
Bu duygularla, başta üyelerimiz olmak üzere, şube başkanı ve yönetiminden, ilçe ve işyeri temsilcilerimize tüm teşkilatımızı, disiplinli, istikrarlı ve ihlâslı çalışmalar neticesinde elde ettiği başarıdan ötürü kutluyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.