EĞİTİM BİR SEN’DE KONGREYE DOĞRU

EĞİTİM BİR SEN’DE KONGREYE DOĞRU

Eğitim bir sen Şubat ayında 6. Olağan genel kurulunu yapacak.

Kamudanhaber - Özel Haber

Eğitimbirsen 6. olağan genel kurulunu 16 Şubat 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirecek ...

Eğitimbirsen 5. Olağan genel kurulu yaklaşık 4 yıl önce yapılmış , Ali Yalçın ve listesi açık ara farkla seçimi kazanmıştı ...

Ali Yalçın’ın açık ara farkla genel başkan olarak seçildiği 5. Olağan genel kurulda Konya’dan Latif SELVİ, genel başkan vekilliğine , Gaziantep’ten Mithat Sevin , Denizli’den Şükrü Kolukısa , İstanbul’dan Hasan Yalçın Yayla , Mersin’den Atilla Olçum ve genel merkezden Ramazan Çakırcı genel başkan yardımcısı olarak yönetime girdi .

2015 yılından bu tarafa geçen zamanda sendika genel merkez yöneticilerinin performansları üzerine değerlendirme yazısı ...

GENEL BAŞKAN ALİ YALÇIN ;

Vizyon ; Hedef odaklı 
Girişkenlik ; Fazlasıyla var
İletişim ; Üst düzeyde
Liderlik ; Lider olunmaz doğulur sözü onun için
Eğitim geçmişi ; Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim 
Mesleki geçmişi ; Eğitimin her kademesinde çalıştı 
Sendikacılık geçmişi ; Alaylı ve renkli
Teşkilatla ilişkisi ; En iyi olduğu alan 
Reklam ; Sever 
Bonkörlük ; Sevdiği kişiye 

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makina Bölümü öğretmenliği mezunu , Gazi Üniversitesi Mgv öğrenci yurdu başkanlığı , Maltepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi Yüksek Lisans ...

Öğretmenliğe Şırnak’ta başladı . Şırnakta öğretmenlik ve müdür yardımcılığı olmak üzere 5 yıl çalıştı .

İstanbul’da kurucu müdürlük ve okul müdürlüğü yaptı ...

2004 yılında İstanbul Eğitimbirsen 4 nolu şube başkanlığına seçildi .

Memursen İstanbul il sekreterliği , Sancaktepe belediyesi kent konseyi yürütme kurulu üyeliği , Çalışma Hayatı ve Sendikal Haklar Çalışma grubu sorumlusu olarak çalıştı ...

2011 tarihinde Eğitimbirsen 4. Olağan genel kurulda genel başkan yardımcılığı ( basın yayın sekreterliği ) görevine seçildi .

2015 yılında 5. Olağan genel kurulda Eğitimbirsen genel başkanlığına seçildi ,Aynı zamanda Memursen genel başkanlığı görevine seçildi .

Yönetici atama alanında yayınlanmış 3 kitabı bulunuyor .

Genel başkan seçiminde teşkilatın ve delegelerin çok ciddi desteğini aldı . 

Genel başkan yardımcılığı yaptığı dönemde mütevaziliği , teşkilatla olan ilişkisi , kapısının herkese açık olması , hitabeti , basını çok iyi kullanması ve basınla iyi ilişkileri , vizyonerliği , bilgisi ve liderliği ile göstere göstere genel başkanlığa geldi ...

Görev yaptığı 4 yıl boyunca en çok eleştirildiği konu memur zammı ve atamalar oldu ...

Ali YALÇIN’ı 4 yıl boyunca en fazla eleştiren haber siteleri içerisinde olsakta , Sezar’ın hakkını Sezar’a verecek olursak 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlık tek başına tüm hatalarının ve günahlarının keffareti olmaya yeter ...

15 Temmuz gecesi diğer sendika ve sivil toplum örgütü başkanlarının darbe için el ovuşturduğu saatlerde tüm teşkilatını ve halkı sokağa davet etmesi , TRT’ye giderek Fetö’cü hainlere meydan okuması , Diyanetsen üyesi imamlardan selalar okunmasını istemesi , Fetöcü hainlere karşı ilk dakikadan itibaren milletin ve Cumhurbaşkanımızın yanında saf tutmasıyla tarihe geçmiştir .

15 Temmuz gecesinin başladığı ilk saatlerde kendisiyle iletişim kurduğumuzda vatandaşların sokağa çıkması ve bu konuda çağrılar ve yayınlar yapmamızı istemesini ilk kez yazıyoruz .

Dört yıllık genel başkanlık sürecinde 15 Temmuz gecesi yapmış olduğu kahramanlık takdir edilecek ve tarihe geçecek bir anıdır ...

Atamalar konusunda genel başkan Ali Yalçın çok eleştiriliyor .

Aslında bu konuda da haksızlık ediliyor . 

Hüseyin Çelik döneminde yapılan 76. madde atamalarını elinin tersiyle iten kabul etmeyen ve göreve başlamayan tek okul müdürüdür.

Görev yaptığı 4 yıllık süre zarfında Milli Eğitim Bskanlığında 4 tane üst düzey yönetici ataması bile istememiştir . 

Yada görev yaptığı 4 yıllık sürede , Milli Eğitim Bakanlığında göreve getirdiği 4 tane bürokratı kimse sayamaz , Çünkü yok ... 

Sadece göreve getirilen kişilere itiraz noktasında sesini yükseltmiştir .

Bakanlığın yapmış olduğu üst düzey atamalarının tamamı Bakanların ve bürokratların tasarrufudur . 

Bürokrasinin yaptığı yanlışlar ve hatalı atamaların faturası ona kesilmek istenmektedir . Burda Ali YALÇIN’a haksızlık edilmektedir .

Taşra teşkilatında yönetici atamalarında Eğitimbirsen’in çok ciddi ağırlığı vardır . 

Bunu es geçmemek gerekir .

Okul müdürü ve müdür yardımcılığı atamalarında sendika ve Ali Yalçın sınav istemektedir . 

Hatta sendikanın % 70 sınav puanı , % 30 ek 2 ve mülakat isteği vardır .

Yönetici atamalarında mülakat sistemini hem öğretmenlere hem de yöneticilere getiren Milli Eğitim Bakanlığıdır .

Ali Yalçın’ın eleştirildiği bir diğer konu memur zammı sürecidir ...

Memurlara verilen % 3,5 zam olayında ve pazarlık aşamasında yapılan eleştiriler haklıdır .

Tüm şube başkanlarını Ankara’ya davet edip , memur zammında bir gün önce eylem yeleklerini şube başkanlarına giydirip o gece yüzde 3,5 zamma imza atmaları şube başkanlarının bile tepkisini çekmiştir .

Ali YALÇIN görev yaptığı 4 yıllık süre boyunca hem Eğitimbirsen hem de Memursen genel başkanlığı görevlerini göz önüne alırsanız , iş yükü ve yoğunluğuna rağmen teşkilattan bir üye bile arasa ona tekrar dönüş yapacak kadar teşkilatına olan bağlılığı ve mütevaziliğini kaybetmemesi önemlidir .

Eğitimbirsen’in uluslararası alanda diğer sendikalarla işbirliği yapması , Dünya’da ve İslam ülkelerinde uluslararası örgütlenme çabaları Ali Yalçın döneminde başlamıştır . 

Yine sendika genel merkezi olarak ilk kez onun döneminde eğitimle ilgili 5 ciddi rapor yayınlandı . Bu raporlar ülke için ciddi bir veri deposu ve arşiv oluşturdu .

Türkiye’nin en büyük sendikası olmasına rağmen sendika binası ve mevcut fiziki ortam Eğitimbirsen ve Memur-Sen’e yakışmıyordu . 

Ankara’nın merkezinde Memursen ve Eğitimbirsen genel merkezine yakışır bir sendika binası onun döneminde yapıldı .

Ali Yalçın’ın yapmış olduğu en önemli işlerden biriside illerde sendika binalarını kira olmaktan çıkarttı . Sendika şubelerinin neredeyse tamamına genel merkezden destek vererek mülk sahibi yaptı . Kiradan kurtardı . 

Şube başkanlarını profesyonel hale getirdi . Bazı şube başkanları kendileri istemediği için profesyonelliğe ayrılmasa da , isteyen şube başkanlarını profesyonelliğe ayırarak ellerinin rahatlamasını sağladı .

Yolsuzluk ve gayri ahlaki tutum içerisine giren şube başkanlarını ,  ve hatta kendisi getirdiği genel başkanı bile affetmedi . 

Eğitimbirsen kurucusu merhum Akif İnan hocanın “ Her eylem yeniden diriltir beni “ sözü sendikacılık tarihi açısında büyük önem arzeder .

Burdan hareketle “ Lider gücünü eylemden alır “ sözü Ali Yalçın’ı genel başkanlığa ve zirveye taşıyan şifredir ...

Şube başkanlığı yaptığı dönemde eylemleriyle gücünü ve liderliğini kabul ettiren Ali Yalçın , Genel başkan olduğu dönemde 15 Temmuz gecesinde liderlik vasfını bir kez daha ortaya koymuştur .

Sonuç olarak ; Ali YALÇIN , Eğitimbirsen ve Memursen genel başkanlığı yapmış olduğu görev sürecisince teşkilatını 1 milyon üye ile zirveye taşımıştır . Sendikacı olarak başarılıdır . Genel başkanlığa geldiği günden bu tarafa kişilik olarak değişmemesi , mütevaziliğini kaybetmemesi makam ve mevki sahipleri için ders olacak niteliktedir .  

Yapılacak 6. Olağan genel kurulda teşkilatın teveccühü ile yine tek genel başkan adayı olarak seçime girecektir ve yine en yüksek oyu alacaktır . 

ALİ YALÇIN’IN 5 . OLAĞAN GENEL KURULDA LİSTE OLARAK GÖREVE GETİRDİĞİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARININ 4 YILLIK PERFORMANSLARI VE TEŞKİLAT TABANINDA Kİ ALGISI 

Latif SELVİ ; Eğitimbirsen Konya şube başkanıyken , Konya’da yapılan temayüllerde hep ilk sırada çıkardı . Bunun en büyük nedeni kişilerle olan ilişkisi ve mütevaziliğiydi .
Ahmet Özer’in yerine genel başkan vekili olarak 4 yıl görev yaptı . 
Teşkilatın Latif abisi...
Görev yaptığı süre içerisinde en çok eleştiri zaman zaman şube başkanlarının bile telefonlarına dönmemesi , teşkilattan gelen istekleri not alıp bunu Bakanlıkla görüşeceğim repliği dışında söz söylememesi olarak eleştiriler geliyor . Kişilik olarak Latif SELVİ’ye diyecek tek söz bulamayız . 
Ancak bulunduğu koltuk Eğitimbirsen genel başkan vekilliği; Ali Yalçın’ın Memursen genel başkanlığı görevini de yürüttüğü düşünüldüğünde bu görevin ne kadar önemli olduğu ortada ...

Latif SELVİ gibi kibar birisini asla kırmak istemeyiz ancak görev yaptığı süre boyunca sönük kaldığını da yazmak zorundayız .

ŞÜKRÜ KOLUKISA ; Eğitimbirsen’de Ali Yalçın’ın bulunduğu koltuğa seçildi . Ali YALÇIN’ın yerini asla dolduramadı . Basınla olan ilişkisi sınırlı kaldı . 
Algıları yönetemezseniz , olgular önemini yitirir ...

Algıyı yönetemedi ...

Birkaç sınırlı haber sitesi ve basın kuruluşu dışında ilişki geliştiremedi .

Eğitimbirsen basında en çok eleştirilen sendikadır . 

Bu eleştiriler içerisinde haklı olanlar olduğu gibi sadece algı yönetimi üzerinden sendikaya haksız eleştiriler de geldi . Burada algıyı yönetip , basını enforme etme işinde zayıf kaldı .

Sendika şubelerinin yapmış olduğu etkinlikler ve güzel eylemleri derleyip basına yansıtamadı. 

Şükrü Kolukısa’yı teşkilat seviyor . Odasına gelenleri dinleyip ilgileniyor . Teşkilata ve başkanlara karşı samimi davranıyor . 

MİTHAT SEVİN ; Gaziantep şube başkanıyken daha etkiliydi .

Sendika sitesinde 4 yılda 3 köşe yazısı yazmış . Yılda bir köşe yazısı bile yazmamış . Sendika’da varlığı ile yokluğu hissedilmedi bile ...
Teşkilatlarla iletişimi zayıf kaldı . 
Kişilik olarak çok iyi bir insan ve milli ...
Mali işlerden sorumlu olarak görev yaptı .
Hakkında mali konularda tek dedikodu bile yapılamaz ...

HASAN YALÇIN YAYLA ; Genel Başkan Ali Yalçın tarafında İstanbul’dan getirildi . İstanbul’da şube başkanlığı yaptı .
Sendikada  mevzuat ve toplu sözleşme genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı .
Teşkilatla ve şube başkanlarıyla olan iletişimi iyi ...
Teşkilat ve şube başkanlarının büyük çoğunluğu seviyor . 
Kapısı herkese açık ...
Bakanlıkla en çok iletişim kuran kişilerin başında geliyor ...
Dört yılda dört tane köşe yazısı yazamamış ...
Aslında en çok yazması gereken , öğretmenlerin ve idarecilerin sorunlarını gündeme getirmesi gereken kişidir .

Bu konuda çok zayıf kaldı ...

İstanbul şubelerinden Erol Ermiş Başkan genel merkeze başkan yardımcılığına adaylığını açıkladı .

Ali YALÇIN , Erol Ermiş konusunda tasarruf kullanırsa liste dışı kalabilir .

İstanbul’dan aynı anda iki şube başkanının genel merkezde olması zor gibi ...

ATİLLA OLÇUM ; Mersin şube başkanıyken Eğitim ve Sosyal İşlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak Ali YALÇIN’ın listesine girdi .

Eğitim alanında güzel işler yaptı . Eğitim konusunda 5 rapor hazırlayarak sendika ve eğitim için ciddi bir veri deposu hazırladı .

Eğitimbirsen’in en zayıf kaldığı konuların başında gelen eğitim konusuna ekibiyle ciddi kafa yordu .

Eğitimbirsen genel merkezinde ülkücü gelenekten gelen tek kişi olmasına rağmen , geldiği yeri ve geçmişini unutturmak isteyip , içmediği badenin sarhoşu olmaya çalışması dikkatlerden kaçmadı.

Teşkilat ve başkanlarla iyi iletişim kurmaya çalıştı .

Odasına geleni boş çevirmelere gayret etse de yeterli kadar etkili olamadı .

RAMAZAN ÇAKIRCI ; Ahmet GÜNDOĞDU döneminden genel başkan yardımcısı olarak geldi . Daha önceki dönemde mevzuat sekreteri olarak görev yaparken son seçimde Teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı olarak yönetime girdi . Eski yönetimden Ali Yalçın’ın listesine giren tek kişiydi .

Onu anlatmak birkaç paragrafa sığmaz ..

Onun için sendikada Doğu ve Güneydoğu’nun temsilcisidir diye bir bakış açısı olsada bu bakış açısı sakattır . Tüm teşkilatın başkanıdır .

Bingöllü ve zazadır ...

Ramazan ÇAKIRCI vatanını milletini seven milli bir adamdır .

Ahmet GÜNDOĞDU döneminde sendikanın vicdanıydı ...

Haksızlıklara karşı korkmadan sesini yükselten sözünü esirgemeyen , eylem adamı, aksiyoner bir sendikacıydı ...

Son dört yılda bu yönde bir tavır göremedik ...

Teşkilat başkanlığı yaptığı dönemde , Eğitimbirsen tarihinde olmadığı kadar çok İller olağanüstü genel kurula gitti ...

Şube kongreleri yeni bitmesine rağmen bazı şubelerde seçim sonrasında yeniden olağanüstü kongre sürecine gidilmek isteniyor ...

Olağan genel kuruldan sonra muhalif şubelere yönelik tavrı eleştiri konusu oldu . 

Şube başkanlarını ve yönetimleri şikayet için gelenlere prim verdiği yönünde eleştiriliyor .

Eğitimbirsen genel merkezinde muktedir olan genel başkan yardımcısıdır .

Memursen Genel başkan yardımcılığına kaydırılmazsa listede yeri garanti olan tek kişidir .

Dört yıllık süre içerisinde teşkilatlarla çok oynamasına rağmen , yerli ve milli olduğu için kesinlikle listede olması gereken kişidir . 

İnşallah yeni dönemde Eğitimbirsen’in yeniden vicdanı olur ...

Kaynak: Kamudanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.