Eğitim Bir-Sen'den "Nöbete Hayır" Eylemi Yaptı

Eğitim Bir-Sen'den "Nöbete Hayır" Eylemi Yaptı

Bursa'da Eğitim-Bir Sen üyeleri "Öğretmenin nöbet görevinin kaldırılması ya da ücretlendirilmesi" ile ilgili basın açıklaması yaptı

  Bursa'da Eğitim-Bir Sen üyeleri "Öğretmenin nöbet görevinin kaldırılması ya da ücretlendirilmesi" ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki basın açıklamasında bir grup üye ellerinde taşıdıkları pankartlarla slogan attı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Bursa Eğitim Bir-Sen Başkanvekili Mustafa Sarıgül, karşılıksız nöbet görevine hayır demek ve ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak için toplandıklarını belirtti.

Ek ders esaslarındaki eşitsizliğin giderilmesi ve ders ücretlerinin iki katına çıkarılması gerektiğini belirten Sarıgül, şöyle konuştu:

"Karşılıksız nöbet görevinin yanında bir başka sorun ise ek ders esaslarındaki adaletsizlik ve uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Ek ders  esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümler uzun bir zaman geçmesine rağmen hala değiştirilmemiştir. Sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullara ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin bu fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda da ivedilikle düzenleme yapılmalıdır. Bu amaçla Kamu Personeli Danışma Kurulu nisan toplantısı gündemine taşımak üzere imza kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz."

Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.