Eğitim Birsen, Öğretmene Şiddeti Protesto Etti

Eğitim Birsen, Öğretmene Şiddeti Protesto Etti

Eğitim Birsen, Öğretmene Şiddeti Protesto Etti

 İstanbul 3 No’lu Şube Başkanımız Erol Ermiş, Ataşehir’de bulunan Aydın Doğan İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Kılıç’ın kavga eden öğrencilerin velilerini okula çağırıp sorunu çözmeye çalışırken saldırıya uğradığını ifade ederek, “Arkadaşımız darp edildi, on gün iş göremez raporu aldı. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz” dedi.  Görev başındaki bir öğretmenin saldırıya uğraması üyelerimiz tarafından tepkiyle karşılandı. Saldırının gerçekleştiği okulun önünde toplanan üyelerimiz protesto eylemi yaptı. Burada bir açıklama yapan İstanbul 3 No’lu Şube Başkanımız Erol Ermiş, öğretmenin dövülmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, suçluların cezalandırılmasını istedi. 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i öğretmenlere sahip çıkmaya çağıran Ermiş, “Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddeti masaya yatırmasını istiyoruz. Bakanlık şiddetle mücadele yasası oluşturmalı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. MEB Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. Bakanlığın vurdumduymaz tavrı devam ederse öğretmenler kendilerini korumak için değişik yollara başvurmak zorunda kalabileceklerdir. Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddetin durmasını istiyorsa, gereğini yapmalıdır” şeklinde konuştu. 
Okullarda can güvenliğinin kalmadığını kaydeden Ermiş, şöyle devam etti: “Her gün bir arkadaşımız şiddet kurbanı oluyor, okullarımız tahrip ediliyor, eğitime ara veriliyor. Artık OECD raporlarını okumayı bırakın. Türkiye gerçekleriyle yüzleşin ve eğitimcilerin feryadına kulak verin. Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz. Geçen yıl, öğretmene yönelik olumsuz söylem ve tavırlarla, haksız yere verilen cezalarla heba edildi. Öğretmene yönelik şiddet konusunu önceleyerek işe başlamak bakanlığa, eğitimcilere ve eğitimimize çok şey kazandıracaktır.” 
Bu yıl eğitimcilere yönelik şiddetin sıkı takipçisi olacaklarını söyleyen Ermiş, “Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Arkadaşımız, meslektaşımız Fatih Kılıç’ın şahsında saldırıya uğraya tüm eğitimcilere geçmiş olsun diyor, şiddete uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Sendika olarak, öğrenci velisi olmadığı halde okula gelerek polis olduğunu söyleyen ve olayı provoke ettiği iddia edilen İbrahim Zeki ve Ümran Albayram hakkında gerekli incelemenin yapılmasını ve darp olayındaki rollerinin açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.