EĞİTİM-İŞ: ''ÇOCUKLARIMIZ KOLTUKLARINIZDAN DAHA KIYMETLİ''

EĞİTİM-İŞ: ''ÇOCUKLARIMIZ KOLTUKLARINIZDAN DAHA KIYMETLİ''

EĞİTİM-İŞ: SEÇİM ERKEN OLABİLİR AMA ZİHNİYETİNİZİ DÜZELTMEK İÇİN ÇOK GEÇ!

Özgürlüklerin, demokrasinin iktidar eliyle geriletildiği ülkemizde eğitimin önem sırasında en arkalara itildiğini, dün yapılan erken seçim açıklamaları bir kez daha göstermiştir.

Bir sene içerisinde üniversiteye giriş sınavının önce kendisi, sonra yapısı,  sonra tekrar kendisi ve son olarak da tarihi değiştirilmiştir.

Oy kaybı korkusuyla, siyasi hesaplarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve iktidarın küçük ortağı, sadece yarım saatlik bir görüşme sonrasında, üniversite sınavlarının yapılacağı 24 Haziran’ı erken seçim tarihi olarak açıklamıştır.

2 MİLYON ÖĞRENCİYİ DÜŞÜNMEDİLER BİLE

Bu dayatmadan birkaç saat sonra ise üniversiteye giriş sınavlarının 1 hafta sonraya ertelendiği açıklaması (mecburen) yapılmıştır.

‘Tek adam’ın ağzından çıkan tek bir sözle, apar topar sınav sistemleri değiştirilen ülkemizde; bu kez sınavın tarihi de ‘tek adam’ın bir açıklamasıyla değişmiş; milyonlarca öğrenci ve ailelerinin hummalı çalışması çöpe atılmıştır.

Düne kadar erken seçim istemeyi "vatan hainliğiyle" bir tutan bir Cumhurbaşkanı'nın, bu açıklamasından sadece birkaç ay sonra erken seçim kararı alması, erken seçim kararının alındığı aynı gün OHAL'in uzatılması, Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olmuştur. Bunların yanında 2 milyon öğrencinin akıbeti ve ailelerinin umutları, görmezden gelinmiş;  iktidarın eğitime, eğitimcilere, eğitim görenlere ne kadar değer verdiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

ÇOCUKLARIMIZ KOLTUKLARINIZDAN KIYMETLİ

Koltuk sevdasıyla eğitim camiasını görmezden gelenler bilmelidir ki; bu ülkede hiçbir koltuk, bilgiye aç bir yavrunun oturduğu okul sırası kadar mühim değildir.

Seçimler, kısa vadede ülkelerin kaderinde belirleyici olsa da, orta ve uzun vadede bir ülkenin “muassır medeniyetler seviyesi”ne gelmesindeki en belirleyici etken eğitime verilen değer ve o ülkedeki eğitim sisteminin niteliğidir.

Eğitim-İş olarak erken seçim sonrasında ülkenin geleceği açısından bilimsel, laik, kamusal ve parasız eğitimin önemini kavrayacak bir iktidarın yönetime gelmesini diliyoruz.

                 EĞİTİM-İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.