Eğitim İş: Feragat etmeyeceğiz

Eğitim İş: Feragat etmeyeceğiz

Eğitim İş bir açıklama yaparak, davadan feragat etmeyeceğini açıkladı

 "BİZİM DAVAMIZ" BELLİDİR! SİZ, YANDAŞLIKTAN VAZGEÇİN!

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik'in 15. Maddesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınav Başvuru Kılavuzunun hukuka aykırılığı nedeniyle açtığımız davada Danıştay "Türk Milli Eğitim Sisteminin temeli Atatürk İlke ve İnkılaplarıdır." gerekçesiyle anılan düzenlemelerin yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti.

Sonrasında sınavın iptal olup olmayacağı çokça tartışılmış ve konuyla ilgili olarak türlü spekülasyonların yapıldığı dikkatle izlenmiştir.

Bugün ise "bir grup yandaş", bizi "sorumsuzlukla" itham etmiş, bu nedenle de pek çok yöneticinin mağdur olduğunu, bu davadan vazgeçerek hatamızı düzeltebileceğimiz yönünde açıklamalar yapmıştır.

Yani bu grup, bu davayı açarak hata yaptığımızı ve davayı geri çekerek de bu hatamızı düzeltebileceğimizi ifade etmektedir.

Yani özetle sendikamıza; "Siz, Atatürk'e sahip çıkmakla, laik çağdaş eğitimi savunmakla hata yapıyorsunuz" demektedir.

Bu grup bir şeyi anlamak zorundadır.

Her yerde haykırdığımız üzere, yöneticilik ya da hiçbir beklenti bizim davamızda zerre kadar kararsızlığa neden olamaz. Kaldı ki yöneticilik bizim değil! sizlerin "bağımlılığıdır". Bizim mesleğimiz ÖĞRETMENLİKTİR. Değil yöneticilik sınavının iptal olması, onuruyla taşıdığımız öğretmenlik mesleğimiz elimizden alınsa, bedelini özgürlüğümüzle de ödesek, bizim davamız, Atatürk ilke ve devrimlerini hakim kılmak, laik ve çağdaş eğitimi savunmaktır. Bu temelde olmayacak yöneticilik zaten "kula kul olmaktan" başka bir anlam da taşımamaktadır. Sizin hata dediğiniz bizim varlık sebebimiz, sizin büyük hesaplarınız, bizim elimizin tersiyle ittiklerimizdir.

Sorumsuzuz evet! İktidara gölge etme korkunuzla duyduğunuz sorumluluktan biz muafız. Eğitim emekçilerinin hakkını ve hukukunu gözetmek dışında kimseye ödeyeceğimiz bir diyetimiz yoktur. Bunlar sizlerin korkulu hezeyanlarıdır. Sorumluluk da bize göre, yöneticilerin kurtarıcısıymış edasıyla ortaya çıkanlara, ülke tarihinin en büyük yönetici kıyımı yaşanırken nerede olduklarını hatırlatmaktır.

Kariyer ve liyakat sahibi hiçbir gerçek eğitimcinin kaçacağı da bir sınav yoktur. Sınav korkusu, torpille yaşamını sürdürmeye mahkumların ızdıraplarıdır.

Sınavın iptali nedeniyle mağduriyet oluşacağı meselesinin de sorumluları ortadadır.

Milli Eğitim sisteminin temelini yok sayan, hukuksuz ve adaletsiz uygulamalarla yönetici kıyımlarına gidenler ile buna alkış tutup fırsat bilenlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı uygulamanın yanlış olduğu defalarca kez ifade edilmiştir. Sorunun kaynağı hiçbir uyarı ve öneriyi dikkate almayan, bildiğini okuyan anlayıştır. Hukuka aykırı olan bir uygulamaya karşı dava açan, hukuku savunan ve hukuka aykırılığı ortaya çıkaran sendikamızın suçlanması ise akıl tutulmasıdır.

Sendikamıza sorumluluk yükleyenleri şimdiden ve tekraren uyarıyoruz.; Atatürk'ü mevzuatta silmeye yönelik, laik çağdaş eğitime aykırı her girişime dava açtık ve bundan sonra da açacağız, tüm gücümüzle direneceğiz. Bu davadan da değil vazgeçmek bir adım dahi tereddüt etmemiz düşünülemez. Asıl "siz" yandaşlığınızdan vazgeçin.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.