Eğitim-İş’in 'Besmele' Rahatsızlığı

Eğitim-İş’in 'Besmele' Rahatsızlığı

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yemek dualarında birliktelik sağlamak adına okullara gönderdiği yazı, bazı kesimleri rahatsız etti. Resmi yazıyı, 'genelge' diye çarpıtan, laikçi kesime, STK'lardan tepki yağdı.

 Gezi kalkışmasında sokak terörünü alkışlayıp teşvik eden ve “İP bülteni” olarak kamuoyu tarafından bilinen Aydınlık gazetesi ile Cumhuriyet ve onun arka bahçesi konumundaki Eğitim-İş Sendikası, Burdur’da anaokulu ve anasınıflarında yemek öncesinde okutulan ‘dua’dan rahatsız oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün normal resmi yazısına “Genelge” diyerek cahilliğini ortaya koyan Aydınlık dünkü sayısında “4 yaşa yemek duası” başlığını kullandı.

OKUL MÜDÜRLERİNİN ORTAK KARARI

Aydınlık gazetesinin kamuoyunu yanıltmaya yönelik art niyetli bir haber yaptığını söyleyen Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, “Zaten farklı farklı dua yapılıyordu ve birliktelik sağlamak adına anaokulu müdürlerinin almış olduğu ortak metni, ortak kararı biz resmi bir yazıyla okullara duyurduk. Hepsi bu kadar” dedi.

“DUA ZATEN YAPILIYORDU”

Burdur Şirinevler Anaokulu Müdiresi Ayfer Yalçın da İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün resmi yazısının okul müdürlerinin ortak kararı olduğunu doğrulayarak, “Alınan bu kararı doğru buluyorum ve destekliyorum. Bu dua bu zamana kadar anaokullarında varolan ve yapılan bir duaydı zaten” diye konuştu.

Sözkonusu dua, Aydınlık’ın yanısıra Cumhuriyet gazetesi ile Eğitim-İş Sendikası’nı da rahatsız etti.

ÇAĞDAŞ VE LAİK EĞİTİM SİSTEMİNE AYKIRIYMIŞ

Akit’in telefonla ulaştığı Eğitim-İş Sen Burdur Şube Başkanı Halil Ercan ve Şube Sekreteri Mahir Akgün, Dua metninde yer alan “Bismillahirrahmanirrahim” ve “Allah’a her zaman hamd edelim” ifadelerinin soyut ve anlaşılmayan kavramlar olduğunu iddia ederek, dua uygulamasının çağdaş ve laik eğitim sistemine aykırı olduğunu öne sürdü.

DUA KARŞITLIĞI DİN DÜŞMANLIĞIDIR

Yemek duasındaki “Bismillahirrahmanirrahim” ve “Allah’a her zaman hamd edelim” ifadelerine “soyut” ve “bilimsellikten uzak” diyerek karşı çıkan İslam düşmanı çevrelere Özgür Eğitim Sen Başkanı Yusuf Tanrıverdi’den sert tepki geldi.

Çocuklara öğretilen yemek duasına karşı çıkan solcu eğitim sendikalarının “ilkel din düşmanlığı” yaptıklarını dile getiren Tanrıverdi, “Bilimsellik safsatalarıyla din düşmanlığı yapıyorlar. Bunların o bilimsellik dayatması Mekkeli putperest müşriklerin zihniyeti gibidir. Bilimsellik ve laiklik bunların putudur. Bilimsellik dedikleri şey; Ulusalcı Türk solunun ezik, İslam düşmanı, kendi tarih ve değerlerine karşı ürettiği bir safsatadır” dedi.

HRİSTİYAN YAPINCA BİLİMSEL OLUYOR

Batı ülkelerinde 3 yaşından itibaren çocuklara dua öğretilmeye başlandığına da dikkat çeken Tanrıverdi, “Hristiyan Batılılar çocuklarına dua öğretince bilimsel oluyor da Müslümanlar öğretince niye olmuyor. Ne pahasına olursa olsun İslami değerlere karşı çıkmayı meziyet sayan hastalıklı kafalar mutlaka rehabilite edilmelidir. Duanın pedagojik olmadığını savunmak ve bilimsellikle izah etmeye çalışmak aptallıktır, ahmaklıktır” dedi.

DUADAN RAHATSIZ OLUNMASI MANİDAR

Konu hakkında Akit’e bilgi veren Milli Eğitim yetkilileri de “İl müdürümüz, okul müdürlerinden bir komisyon oluşturuyor. Orada çocuklarımızın yaşlarına uygun bir şekilde kahvaltı ve yemek öncesinde “Bismillahirrahmanirrahim” ile başlayan ve “Bizi yaratan Allah’a her zaman hamd edelim. Amin” ile biten bir dua var. Bu duadan bazı çevrelerin rahatsız olmaları gerçekten manidar” ifadelerini kullandılar.

(Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.