Eğitim-İş'ten ''2013 SBS'' Açıklaması

Eğitim-İş'ten ''2013 SBS'' Açıklaması

EĞİTİM-İŞ: 2013 SBS REZALETİ SORUMLULARINI ADIM ADIM SANIK SANDALYESİNE YAKLAŞTIRIYORUZ

 Bilindiği üzere 08.06.2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek öğrencileri belirleme amacıyla Seviye Belirleme Sınavı(SBS) yapılmıştı. 12.07.2013 tarihinde sonuçları açıklanan sınav sonrasında Almanca ve Fransızca testlerinin cevap anahtarlarının karıştırılması nedeniyle bazı öğrencilerin sınav puanının yanlış hesaplandığı ortaya çıkmış ve bu sebeple Ankara 18. İdare Mahkemesi 2013/679E. sayılı dosyası üzerinden sınavın yürütmesi durdurmuştu. SBS sonuçlarının yanlış hesaplanması 1 milyondan fazla öğrenciyi aileleriyle birlikte büyük bir endişeye sürüklerken, konu ile ilgili olarak MEB yetkililerinin yaptığı açıklamaların çelişkilerle dolu olması nedeniyle sınav üzerinde büyük bir şaibe doğmuştu.

Gelişmeler üzerine Eğitim-İş olarak, adil ve usulüne uygun sınav yapma becerisinde yoksun AKP hükümetinin bardağı taşırdığının altını çizerek milyonlarca öğrenci ve ailesine kâbus yaşatanlar aleyhinde kapsamlı hukuki girişim yapacağımızı ve sorumluların cezalandırılması için hukuki süreci sonuna değin işleteceğimizi duyurmuştuk.

Sonuç olarak sendikamız sorumluların cezalandırılması için hukuki girişim başlatmıştır. Hal böyle iken kendisi dokunulmazlık zırhının arkasına sığınan Milli Eğitim Bakanı, kusurlu bürokratları ve diğer personeli usulsüz, keyfi bir ön inceleme raporuyla hukuki koruma altına almaya çalışmıştır. Aralarında Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü'nün de olduğu 5 kişi üzerinden yapılan keyfi ön inceleme raporu ile ilgililer hakkında ceza soruşturması izni verilmemiştir. Keyfi karar sendikamıza ulaşır ulaşmaz avukatlarımız sorumlular hakkında ceza davası açılması gerektiği savıyla, işlemin kaldırılması için Danıştay 1. Dairesine başvurmuştur. Talebimizi inceleyen Danıştay 1. Dairesi 19.06.2014 tarihli oturumda 2014/936 Esasına kayıtlı dosya üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluları aklayan kararında yer alan hataların altını çizerek, soruşturma kapsamına sınava ilişkin itirazları değerlendiren kişi ya da komisyon üyeleri ile itirazlar sonrasında sıralamayı yeniden yapanların da dahil edilerek sorumluların tespitine dönük ayrıntılı inceleme yapılmadığı gerekçesiyle dosyayı Bakanlığa iade etmiştir.

Eğitim-İş, benzer skandalların yaşanmaması için görevlerinin gerekleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlarla öğrencileri ve ailelerini mağdur eden bürokrat ve diğer kusurlu kamu görevlilerinin sanık sandalyesine oturmasının yolunu açan sürecin takipçisi olmayı sürdürecek ve sorumluların cezalandırılmaları için mücadelesini tavizsiz sürdürecektir.

                  MERKEZ YÖNETİM KURULU

Danıştay Kararı İçin Tıklayınız


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.