Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Eğitim-Sen üyeleri, 4+4+4 sistemi ile norm kadro uygulamasının çöktüğünü öne sürerek, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Yeni Karamürsel Mağazası önünde bir araya gelen Eğitim-Sen Başkanı Ünsal Yıldız ve sendika üyeleri, sloganlar eşliğinde Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Yıldız, 4+4+4 sisteminin içinde ticarileşmenin, piyasalaşmanın olduğunu, velinin daha çok eğitime kaynak ayırmasını öngören bir sistem olduğunu öne sürdü. Sisteme, düzene, haksızlıklara boyun eğen, itaat eden gençliğin yetiştirileceğini savunan Yıldız, müfredatın kökten değiştirilerek, buna ilişkin yapılandırmanın hazırlandığını belirtti. Yeni sistemde daha çok öğrencilerin din ile ilgili dersleri seçmeleri yönünde zorlandıklarını ileri süren Yıldız, bu sitemin daha çok sınav içerdiğini kaydetti.

Basın açıklamasından sonra bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.