EĞİTİM-SEN SERBEST KIYAFET EYLEMİNDE SAMİMİ DEĞİL

EĞİTİM-SEN SERBEST KIYAFET EYLEMİNDE SAMİMİ DEĞİL

Eğitimsen , öğretmenlere serbest kıyafet konusunda samimi davranmıyor.

 Eğitimsen öğretmenlerin kılık kıyafet özgürlüğü konusunda samimi davranmıyor. 

Hatırlanacağı üzere Kamu kurumlarında kılık kıyafet ve başörtüsü konusunda Memursen'in öncülüğünde sivil itaatsizlik eylemi başlatılmış ve bu eyleme Türkeğitimsen'de destek vermişti. 

Öğretmenlerin kılık kıyafet özgürlüğü için sendika kararı almasının akabinde eğitimciler uzun süre sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirmişti. 

Eğitimbirsen ve Türkeğitimsen'in kılık kıyafet eylemine Eğitimsen destek vermemişti. 

Hükümetin Kamu'da kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek başörtüsünü serbest bırakmasının akabinde Eğitimsen , başörtüsü özgürlüğünü dinsel simgelerin kamuya sokulması göstererek bu uygulamaya tepki gösterip hemen akabinde süresiz serbest kıyafet eylemi başlattı. 

Eğitimsen'in serbest kıyafet eylemi başlatmasını asla samimi bulmuyoruz.

Eğitimbirsen ve Türkeğitimsen'in serbest kıyafet eylemine destek vermeyen sendikanın asıl amacı Kamu'da başörtülü memurlar olan tepki ve refleks gereği serbest kıyafet adı altında sivil itaatsizlik eylemlerine başlammasıdır. 

Zaten Eğitimsen bu konuda özgürlükleri savunan bir sendika olsaydı diğer sendikaların almış olduğu sivil itaatsizlik eylemlerine destek verirdi. 

Eğitimsen Kamu'da başörtüsünün serbest olmasının akabinde bilinçli bir şekilde bu kararı almıştır. 

Çünkü Eğitimbirsen ve Türkeğitimsen üyelerinin sivil itaatsizlik eylemlerine idarelerin sessiz kaldığını bilen Eğitimsen bunu fırsat bilerek başörtüsüne tepki olarak serbest kıyafet eylemi almış ve idarecilerinde bu duruma ses çıkarması durumunda daha önceki başörtü eylemlerini masaya getirecektir. 

Burada Kamu'da kılık kıyafet düzenlemesi konusunda karar alan hükümet ve sivil itaatsizlik eylemleri yapan sendikalarımızın ortak paydada buluşması gerekiyor. 

Erkek memurlar içinde kravat zorunluluğu kaldırılarak bu sorun ortak akıl ve ortak paydada buluşarak çözülmelidir. 

Eğitimsen'in serbest kıyafet eyleminden sonra sosyal hayatta kot pantolan giymeyen öğretmenler bile kasıtlı olarak kot pantolonla okula gelmektedir. 

Yine öğrenciye örnek olması gereken bayan öğretmenlerin serbest kıyafet eylemlerini bahane ederek mini etekten tutunda , tayt , kapri , eşofman gibi giysilerle derslere girdiği görülmektedir. 

Sonuç olarak ; Eğitimsen'in serbest kıyafet eylemini özgürlükler adına değilde başörtüsüne tepki olarak aldığını düşünüyoruz.  Başörtüsü eylemlerine sessiz kalan yöneticilerin bu eylemlerede ses çıkartamayacağını düşünerek bu eylemlerle okullarda kaos oluşturma yolunda adım adım ilerleniyor. Bu konuda başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere , hükümetin ; sendikalarla serbest kıyafet konusunda ortak noktada birleşmesi gerekiyor. 


Kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.