Eğitim-Sen’den atama yönetmeliğine tepki

Eğitim-Sen’den atama yönetmeliğine tepki

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile öğretmenlere çıkarılan tayinlerle ilgili Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi yönetici ve üyeleri basın açıklamasında bulunup, öğretmenlere yapılan eziyetin sonlandırılmasını istediler.

 Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra Petrol-İş Sendikası da destek verdi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin yaptığı konuşmada, “Milli Eğitim Bakanlığı, Yeni Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile öğretmenlere eziyet etmeyi sürdürmektedir. Öğretmenleri istekleri dışında yer değiştirmeye zorlamak, onları sürgün etmek demektir. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim yöneticilerinin tamamından sonra şimdi de öğretmenleri çalışma sürelerine bağlı olarak zorunlu rotasyona tabi tutacaktır. MEB’in öğretmenleri zorunlu rotasyona tabi tutmasıyla eğitimin hangi sorununa çözüm üretileceği, hangi önemli gereksinimin karşılanacağı belli değildir. Başarısı ile ilgili hiçbir tartışma olmayan, hakkındaki disiplin soruşturması sonucu görev yerinin değiştirilmesi önerilmemiş, görev yerinin değiştirilmesi isteğinde bulunmamış, günlük yaşamını (ev, çocuklarının eğitim durumları gibi) buna göre düzenlemiş bir öğretmenin görev yerinin değiştirilmesinin eğitim sistemine hiçbir katkısının olması beklenemez. MEB bu düzenleme ile tarihin en büyük sürgün operasyonu için düğmeye basmış, eğitimde yeni bir kaos yaratmak için adeta seferber olmuştur” dedi.

Şahin, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile yapılan ve şimdiden büyük tepki çeken düzenlemelere ne öğretmenlerin., ne de sendikalarının onay vermesinin mümkün olmadığını söyledi. Şahin, “Zorunlu rotasyon dayatmasında ısrar, aday öğretmenlere yönelik performans, yazılı ve sözlü sınav uygulaması, eş durumu gibi özür grubu tayinlerinin zorlaştırılması, zorunlu hizmet affının olmaması gibi çok sayıda düzenleme karşısında, Eğitim-Sen olarak hukuksal girişimlerimizi başlatmış bulunuyoruz. MEB’in görevi, attığı her adımda, eğitim emekçilerini mağdur etmek değil, onların yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretmek, eğitim emekçilerinin ve sendikaların öneri ve taleplerini dikkate almaktır. MEB, öğretmenleri kendi istekleri dışında zorunlu rotasyona tabi tutmak yerine gönüllülük ve teşvik esasına dayalı çözümler üretmeye çalışmalı, attığı her adımda bizlere eziyet etmekten vazgeçmelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.