Eğitim Sen'den Başörtüsüne Dava

Eğitim Sen'den Başörtüsüne Dava

Eğitim Sen Öğrencilerin Kılık Kıyafet Yönetmeliğinin Değiştirilmesine Dava Açtı

 27 Eylül 2014 gün ve 29132 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik`in 1. maddesinin öncelikle yürütmesinin durdurulması, daha sonra iptaline karar verilmesi istemiyle dava açtık.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın 26 Kasım 2012 gün ve 183435 sayılı yazıları üzerine, 2012/3959 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla, Milli Eğitim Bakanlığı`na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik 27.11.2012 gün ve 28480 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, yapılan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmeliğin 3/1. maddesinin altını çizerek, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık kıyafet özgürlüğü getirildiğini savunmuştu. Ancak yönetmelik değişikliğiyle özel öğretim kurumları ve resmi kurumlar arasında ayrımcılık yapılmış, kız öğrencilerin imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur‘an-ı Kerim derslerinde başlarını örtmeleri, dolayısıyla henüz 9 yaşında olan çocuklar da içerisinde olmak üzere, genel amaçlı ortaokul ve liselerde öğrencilerin okula başlarını örterek gelmeleri sağlanmış, yürürlüğe konuluş amacı ve genel hukuk ilkelerine aykırı olarak bir dizi yasaklamaya yer verilmişti.

Yönetmelik değişikliğiyle, yalnız imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında değil, ortaokul ve liselerin tamamında kız çocuklarının başlarını örterek okula gelmeleri sağlanmıştır. Özgürlük getirdiğini iddia eden Bakanlar Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı, hazır değiştirmişken yasakların kapsamını da genişletmeyi unutmamış, öğrencilerin saçlarını boyamalarını, vücutlarının herhangi bir bölümüne dövme veya makyaj yapmalarını, pirsing takmalarını da yasaklamıştır.

Dava dilekçesini görmek için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.