Eğitim Sen'den 'Beden Eğitimi Derslerinin Kaldırılması' Açıklaması

Eğitim Sen'den 'Beden Eğitimi Derslerinin Kaldırılması' Açıklaması

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Mesleki Eğitimde Beden Eğitimi Derslerinin Kaldırılması Uygulamasından Vazgeçilmelidir!` başlıklı açıklama metnidir.

 Bilindiği üzere mesleki eğitimde fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerine yer açmak gerekçesiyle 10. sınıflarda yer alan iki saatlik beden eğitimi dersleri kaldırıldı. Felsefe, sosyoloji, resim, müzik ve beden eğitimi gibi derslerin eğitim programı içerisinde gözden çıkarılan ilk dersler olması, MEB`in eğitime bakış açısındaki çarpıklığı gözler önüne sermektedir.

Eğitim politikalarını oluşturanlar özellikle resim, müzik ve beden eğitimi derslerinin içeriğini resmi ideoloji doğrultusunda bireyler yetiştirmeye indirgemiştir. Ancak söz konusu dersler, öğrencilerin yaratıcılık ve yeteneklerinin farkına varması ve özgürce geliştirmesi üzerine inşa edilmesi gereken önemli derslerdir. Bu nedenle her fırsatta ortaöğretime ve yükseköğretime geçişte öğrencilerin yeteneklerini esas alacağını duyuran MEB, yetenekleri ve yaratıcılığı geliştirme amacıyla örgütlenmesi gereken sanat ve spor derslerini tırpanlamaktan geri durmamakta, böylelikle bu dersleri ne kadar önemsiz gördüğünü ilan etmektedir.

Söz konusu düzenlemenin yol açtığı bir başka sorun ise beden eğitimi öğretmenlerine ilişkindir. Bu düzenleme ardından çok sayıda öğretmenin norm fazlası olacağına ve daha az sayıda beden eğitimi öğretmeni ataması yapılacağına şüphe yoktur. Dolayısıyla MEB`in sadece öğrencileri değil öğretmenleri de yok sayan politikalar altına imza attığı görülmelidir.

Eğitim Sen olarak, toplumun büyük çoğunluğunu ilgilendiren eğitim gibi bir konuda MEB`in "ben yaptım oldu" tavrından vazgeçmesi gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. MEB`in eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin haklarına, geleceğine ipotek koymasına izin vermeyeceğimiz bilinmelidir!

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.