Eğitim Sen'den "Bombacı öğretmen'e Eğitimsen desteği" haberine tekzip

Eğitim Sen'den "Bombacı öğretmen'e Eğitimsen desteği" haberine tekzip

Haber içeriği ile kullandığınız başlık çelişkili olup, içerik başlığı doğrular nitelikte değildir.

 

Sayın Muhatap;

İnternet sitenizde “Bombacı öğretmene Eğitim Sen desteği” başlıklı haberin alt başlığında “Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısının beyni olduğu iddia edilen ve öğretmene Eğitim-Sen sahip çıktı.” içerikli bir haber yayımlanmıştır. Haber içeriği incelendiğinde, ismine yer verilmeyen bir Eğitim Sen yetkilisinin özetle Gaziantep’teki bombalı saldırıyı organize ettiği iddia edilen, Siverek’te öğretmenlik yapan M.H. adlı öğretmenin bu olayla ilgisinin olabileceğine ihtimal vermediğini belirttiğine yer verilmiştir. Haber içeriği ile kullandığınız başlık çelişkili olup, içerik başlığı doğrular nitelikte değildir.

Sendikamızın bombalı saldırıyı kesin bir dille kınayan ve internet sitemizde de yayınlanan açıklamasında; Gaziantep’te yaşanan patlamanın hepimizi derinden etkilediği ve içimizi acıttığı, yıllardır içinden çıkamadığımız şiddet sarmalının egemenlerin sadece kendi siyasal çıkarlarını gözetmelerinin sonucu olduğu, bu tür saldırıları siyasi rant malzemesi yaparak, nefret ve şiddet dilini kullanmakta ısrar edenlerin, ülkeyi kör bir karanlığın içine çektiklerini, ancak yaşanan bütün acıların, şiddeti temel politika haline getirenlerin ülkeyi sorunun kaynağındaki neden sonuç ilişkisini unutturmasına, meselenin demokratik barışçıl yollardan çözümüne ve halkların kardeşliğine olan inancımızı zayıflatmaması gerektiği, ihtiyacımız olanın lanetleyeceğimiz saldırılar ve kaybedilecek yaşamlar değil; sorunlarımızın demokratik, adil ve barışçıl çözümü olduğu vurgulanmıştır.

 

 

Öncelikle yukarıda özetle değinilen açıklamada Sendikamızın şiddet eylemlerine yönelik tavrı açıkça anlaşılmaktadır. Haber içeriğinde yer verilen ancak sendikamız yetkilisi olup olmadığı tarafımızca bilinmeyen “yetkilinin” açıklamalarının bu türden bir olayın failine sahip çıkmak anlamına gelmediği, sadece tanıdıkları öğretmen M.H.’nin iddia edilen suçlamaları gerçekleştirecek nitelikte birisi olmadığını belirtme amaçlı olduğu açıktır.

 

 

Öte yandan CMK’ya göre hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı bulunmayan kişi “masum” sayılır. Herhangi bir şüphe nedeni ile gözaltına alınan kişinin sıfatı “şüpheli” dir. Gözaltında tutulduğu iddia edilen M.H. adlı şahsın sorgulamanın ardından yargılanıp yargılanmayacağı, yargılama sonucunda ceza alıp almayacağı belirsizken “suçlu” olarak damgalanmasının Anayasa da ve CMK’da tanımlanan masumiyet karinesine aykırı olduğu açıktır. Kaldı ki; CMK’ya göre ceza yargılamalarında soruşturmanın gizli yürütüleceğine ilişkin bir düzenleme olmasına rağmen şüpheli anlatımları internet sitenizde yayımlanmıştır.

 

 

İnternet sitemizde yayınlanmaya devam eden açıklamamızda da yer verdiğimiz üzere, bu elim olayın “organizatörü” olduğu iddia edilen M.H’ye sendikamızın sahip çıktığı yönündeki gerçek dışı iddia sendikamızı saldırıların hedefi haline getirme tehlikesini de içinde barındırmaktadır. Bu nedenle basın meslek ilkelerine bağlı, sorumlu habercilik gereği haber içeriği ile örtüşmeyen alt başlığın bir an önce yayından kaldırılması ve iş bu tekzip yazısının 5651 sayılı Kanun’un 9. maddesi gereğince tebliğden itibaren 2 gün içinde, 7 gün süreyle sitenizin aynı yerinde aynı sayfa, aynı sütun ve aynı puntolarla yayınlanması için gereğini dilerim.24.08.2012

 

Eğitim Sen Genel Merkezi adına

Genel Başkan

Ünsal YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.