Eğitim Sen'den Dinçer'e Suç Duyurusu...

Eğitim Sen'den Dinçer'e Suç Duyurusu...

Eğitim Sen'den Dinçer'e Suç Duyurusu


EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.


Eğitim Sen'e üye bir grup, 4 4 4 sistemini protesto etmek amacıyla Kızılay'da toplandı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar yürdü.




Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, buradaki açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in göreve geldiğinden beri eğitimle ilgili hiçbir sorunu çözüme kavuşturamayıp yeni sorunlar ürettiğini” iddia etti.
 4 4 4 eğitim sistemiyle çocukların 72 ayını doldurmadan okula başlamasının bilime aykırı olduğunu savunan Yıldız, yasanın ilk döneminde vatandaşların bilgi sahibi olmadıkları için sessiz kaldıklarını, ancak zamanla velilerin bilinçlendiğini ve yasanın infial yarattığını ileri sürdü.


 Yıldız, Bakan Dinçer'in 4 4 4 sistemine karşı çıkanları terör örgütü yandaşı olmakla suçlayarak sendikalarını hedef gösterdiğini iddia etti.


 Yıldız, yarın Bakan Dinçer'in açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
 Eğitim Sen Eskişehir Şubesi'ne üye öğrenci, üye ve yöneticilerden gözaltına alınanların olduğunu bildiren Yıldız, demokratik mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.


 Grup, bakanlığın önüne siyah çelenk bıraktı.
 
 Atanamayan sınıf öğretmenlerinin eylemi
 
 Öte yandan, ataması yapılmayan bir grup sınıf öğretmeni de Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanıp çeşitli sloganlar attı.


 Gruptakiler adına yapılan açıklamada, sınıf öğretmenliği için ayrılan kadronun yetersiz olduğu, yaklaşık 18 bin sınıf öğretmeninin atamasının yapılmadığı savunuldu.


Hürriyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.