Eğitim Sen'den Hükümete Kınama

Eğitim Sen'den Hükümete Kınama

Ankara’da Hükümeti Protesto Etmek İsteyen Öğrencilere Yönelen Polis Şiddetini Kınıyoruz!

 ğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Ankara’da Hükümeti Protesto Etmek İsteyen Öğrencilere Yönelen Polis Şiddetini Kınıyoruz!` başlıklı açıklama metnidir.

 

Reyhanlı`da meydana gelen patlama sonrasında, AKP`nin Suriye politikasını protesto eden, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nu istifaya davet eden ve "SAVAŞA HAYIR" diyen üniversite öğrencileri, dün Ankara`nın dört yanında polis şiddetine maruz kaldı. Roboski katliamı sonrasında da benzer uygulamalara tanık olduğumuz üzere yaşananlar, AKP`nin Suriye politikasında içine düştüğü meşruluk krizinin içinden, basına getirdiği yayın yasağı ve protesto eylemlerine yönelttiği polis şiddeti gibi otoriter uygulamalarla çıkmaya çalıştığının en açık ifadesi oldu. 

Ahmet Davutoğlu`nun, kendisine tanınan 24 saatte istifa etmemesi üzerine A.Ü. Cebeci Kampüsü, A.Ü. DTCF, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi`nden Dışişleri Bakanlığı`na yürüyüşe geçen üniversitelilere saldıran polis, Dışişleri Bakanlığı`na ulaşan 22 Gençlik Muhalefeti, 4 Öğrenci Kolektifleri ve 3 TKP üyesi öğrenciyi ise darp ederek gözaltına aldı. Hemen belirtmek isteriz ki emperyalist politikaların taşeronluğuna soyunmuş AKP`nin, Suriye politikasında izlediği savaştan yana politikalarla vaat ettiği daha fazla acı ve gözyaşı ayan beyan ortadayken, "SAVAŞA KARŞI BARIŞIN" sesini yükseltmek isteyen gençlerimize yönelen bu şiddeti KINIYORUZ!

Polisin hükümete muhalif her eylemde, elindeki şiddet gücünü eylemcileri "öldürmek ya da yaralamak" için kullanması canımıza tak etmiştir. ODTÜ ve A.Ü. Cebeci kampüslerinde, polisin öğrencileri hedef alarak attığı gaz bombalarının kafasına isabet etmesi nedeniyle iki öğrenci ağır şekilde yaralanmıştır. Yine Cebeci Kampüsü`nde, polisin attığı gazdan kaçan bir kadın öğrenciye, yoldan geçen bir araba çarpmış, polis ise yere düşen bu öğrenciye biber gazı sıkmaya devam etmiştir.  

Eğitim Sen olarak, yaralanan öğrencilere acil şifalar diliyor, AKP`nin bu ülkenin onuru olan gençlere reva gördüğü polis şiddetini ve takındığı düşmanca tavrı ise lanetliyoruz! Dün olduğu gibi bugün de SAVAŞA karşı BARIŞ mücadelemizde ısrarcı olacağımızın ve demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğünün yeşermesi inancımızla bu mücadeleyi yürüteceğimizin bilinmesini istiyoruz!

 
Eğitim Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.