Eğitim Sen'den 'Reyhanlı' Değerlendirmesi

Eğitim Sen'den 'Reyhanlı' Değerlendirmesi

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Reyhanlı’da Yaşanan Bombalı Saldırı, AKP’nin Emperyalizme Taşeronluk Yapmasının Sonucudur!` başlıklı açıklama metnidir.

 AKP`nin Suriye`ye yönelik emperyalist işgal ve dış müdahale girişimlerinin parçası olma iddiası ve ısrarının bedelini başta Reyhanlı halkı olmak üzere, tüm Türkiye en ağır şekilde ödemeye devam etmektedir. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde bomba yüklü iki araç onar dakika aralıkla patlatılmış ve onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmıştır.  Hükümet yetkilileri ise her zamanki gibi patlamanın kara bulutları daha dağılmadan failleri açıklama yarışına girmişlerdir. Tüm bunlara bir de "ileri demokrasi" örneği "yayın yasağı" eklenince, halkın yalansız, dolansız bilgiye ulaşması engellenmiş ve AKP`nin görmek, duymak istediği kadar olup bitenden haberdar olma zorunluluğu doğmuştur.

Roboski`de yaşanan katliamın faillerini 500 gündür bulmayanların, Reyhanlı`daki patlamanın faillerini birkaç saat içinde, Türkiye`nin iç ve dış siyasetindeki gelişmeleri meşrulaştırma çabalarına uygun biçimde deklere etmesi düşündürücüdür.

Yaşananlar, Suriye politikasında dün rüzgar ekenlerin, bugün fırtına biçtiğinin ifadesidir. Türkiye`nin Suriye`ye yönelik olarak üstlendiği taşeronluk rolü, bölgedeki etnik ve mezhepsel ayrışmaya paralel olarak Türkiye`de de benzer bir karşıtlığı körüklemektedir. 

Türkiye`yi pervasızca savaş bataklığına sürükleyen AKP iktidarı karşısında, hem bölgede hem de ülkede "savaşa karşı barışı savunmak" her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır. ABD Başkanı Obama ile Başbakan Erdoğan`ın görüşmesi öncesine denk gelen bu saldırı ile Türkiye`de yükseltilebilecek savaş çığırtkanlığına karşı uyanık olunmalıdır. Bu noktada hükümetin hedef saptırma girişimlerine aldanmadan, AKP hükümetinin yarattığı zemin ve patlamanın arka planının tüm yönleriyle sorgulanması gerekmektedir. 

Özellikle belirtmek isteriz ki, yaşanan savaştan canlarını kurtarmak için Türkiye`ye sığınan Suriyelileri hedefine alan hiçbir eylem kabul edilemez. Yaşanan bu acıların sorumlusu, öncelikle olarak emperyalist politikalara taşeronluk yapan AKP Hükümeti ve onun dış politikasıdır. 

Eğitim Sen olarak Reyhanlı`da meydana gelen patlamalarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de SAVAŞA karşı BARIŞ mücadelemizde ısrarcı olacağımızın ve her yerde demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğünün yeşermesi inancımızla bu mücadeleyi yürüteceğimizin bilinmesini istiyoruz!

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.