Eğitim-Sen'e Gizli Kamera mı Koyuldu?

Eğitim-Sen'e Gizli Kamera mı Koyuldu?

Radikal'in haberine göre, KCK soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra bırakılan KESK Başkanı Özgen, Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne polisin gizli kamera koyduğunu ve bu görüntüler üzerinden insanların suçlandığını iddia etti.

KCK soruşturması kapsamında gözaltında tutulan ve önceki gece yarısı mahkeme tarafından serbest bırakılan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Bizim hepimize aynı suçlamaları yönelttiler. Biz niye serbest bırakıldık, tutuklananlar niye tutuklandı. Hiç birşey anlamadım” dedi. Sorguda, KESK Genel Başkanı seçildiği Temmuz 2011’den sonraki tüm eylemlerinin sorulduğunu belirten Özgen, “Sorgulama yapılırken polisin, bazı sendikalarımızın genel merkezlerine izin almadan kamera yerleştirdiğini belirledik ve suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu. Özgen, “Örgütlenme sekreterimize, avukatımıza ‘basın açıklaması yap’ veya ‘biraraya gelelim’ demem dahi soruldu. ‘Onlar senden niye talimat alıyorlar’ sorusunu sordular” dedi.


KCK soruşturması kapsamında KESK ve bağlı sendikalarda sürdürülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Konfederasyon Başkanı Lami Özgen, önceki gece 6 kişiyle birlikte serbest bırakıldı. Aynı soruşturma kapsamında 6 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özgen, soruşturmanın neyi kapsadığı ve nelerle suçlandığı sorusuna “8 Ağustos’tan bu yana, bir başka deyişle yönetime seçildiğimiz tarihten bu yana yaptığımız tüm eylemler, basın açıklamaları örgüt eylemi olarak görülmüş” yanıtını verdi. Konfederasyon başkanlığına temmuz ayında seçildiğini ve kendi yönetiminde yapılan tüm etkinliklerin yasadışı olarak görüldüğüne dikkat çeken Özgen, “İran Büyükelçiliği önünde idama karşı çıktığımız basın açıklaması, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile tutuklu gazeteciler için yaptığımız eylem, memur maaş zamları ve 4+4+4 eğitim modeli için yaptığımız eylemler, hatta Meclis önündeki basın açıklamamız dahi bu kapsamda sayılmış” diye konuştu. Özgen, “Roboski’ye (Uludere) ilişkin diğer sivil toplum örgütleri ve sendikalarla giderek bir rapor hazırlamıştık. Bu raporu birçok yere gönderdik, sorguda bu rapor ‘Türkiye’yi talimatla küçük düşürmeye çalıştınız’ suçlaması için kullanıldı” dedi.


“Sendikalarımıza gizli kamera koymuşlar”


Eğitim-Sen Genel Merkezi’ne polisin gizli kamera koyduğunu ve bu görüntüler üzerinden insanların suçlandığını belirten Özgen, “Biz de gizli kameralar için izin belgesi istedik. Ama öyle bir izin belgesi olmadığını söylediler. Bize yansıtılan hava şöyle, ‘KCK sözleşmesinde sendikalarla ilgili bir bölüm var. Sizin eylemleriniz de bu maddeye denk düşüyor. Bu nedenle suçlusunuz’” diye konuştu. Pazartesi sabahı erkenden Diyarbakır’dan yola çıktığını ve yolda durdurularak gözaltına alındığını söyleyen Özgen, “Beni tekrar Diyarbakır’a getirdiler. ‘Niye Diyarbakır’da gözaltına almadınız’ diye sordum. Onlar da ‘Evet hareket edeceğini biliyorduk. Ama çok erken hareket ettiniz’ dediler” diye konuştu. Diyarbakır’dan erken saatte hareket edeceğinin ikinci telefon hattından yaptığı konuşmalarla polis tarafından öğrenildiğini kaydeden Özgen, bu telefona ilişkin de dinleme izninin bulunmadığını söyledi.


Radikal


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.