Eğitimcilerden 'ücretsiz nöbete' tepki

Eğitimcilerden 'ücretsiz nöbete' tepki

İzmir Buca’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan bir grup Eğitim- İş ve Türk Eğitim- Sen üyesi, 'nöbet tutmama eylemi’ne katılan öğretmenlere baskı yapıldığını öne sürerek bu durumun son bulmasını istedi.

 Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim- İş ve Türk Eğitim- Sen üyesi yaklaşık 50 kişi adına ilk açıklamayı Eğitim- İş Buca Temsilcisi Çiğdem Bezir yaptı. Bir süredir ’nöbet tutmama’ eylemi yaptıklarını belirten Bezir şunları söyledi:

“Yasal dayanaktan yoksun, ’angarya’ diye tanımladığımız, sorumluluğu ağır, iş yükü fazla olan nöbet görevinin, yasal dayanağa kavuşturulmasını, yeni mevzuatının oluşturulmasını, altı saat ek ders ücreti üzerinden ücretlendirilmesini, nöbet görevinin ek ders görevinden sayılarak norm kadro ile ilişkilendirilmesini talep ediyoruz. Eylemimiz her türlü baskı, yıldırma ve mobbing uygulamalarına rağmen kararlılıkla yürütülüyor. Eğitim emekçileri ’para sevdalısı’ insanlar olarak gören Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Baydemir’in yaptığı bu ithamla ilgili de suç duyurusunda bulunduk. İş bilmez yöneticiler, eyleme katılan öğretmenlerin yüreğine korku salmak için, kendilerini muhakkik tayin ettirerek, savunma istediler. Öğretmenlere zarf vererek, konu bölümüne de ’Bazı konular’ yazarak, öğretmenleri ’müşteki/sanık’ olarak müdür odasına ifadeye çağırıyorlar. Bu hukuk dışı uygulamalara sessiz kalan Buca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sesleniyoruz, ne yaparsanız yapın eylemimizi itibarsızlaştıramayacaksınız.”

Türk Eğitim- Sen Buca Temsilcisi İsmail Çelik de, kamu kurum ve kuruluşları arasında nöbet tuttuğu halde ücret almayan tek kesimin eğitimciler olduğunu söyledi. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.