Eğitimcilere Sosyal Medya Özgür Olmalı!

Eğitimcilere Sosyal Medya Özgür Olmalı!

Demokratik Eğitim Sendikasının yaptığı basın açıklamasıdır;

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) filtre uygulaması nedeniyle okullardan Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerine ulaşımı engellendiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Başta öğretmen ve polislere dönük olmak üzere bazı kamu kurumlarındaki sosyal medya özgürlüğü sorununun, Türkiye'nin imajını zedelediğini söyledi

 

Türkiye'de sosyal medya platformlarının, kısıtlı özgürlüğü olan kamu çalışanları için iyi bir alternatif olduğunu söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Sayın Cumhurbaşkanının, Başbakanın, birçok bakan ve bürokratların ve hemen her devlet kurumunun resmi açıklamalarını sosyal medya araçları üzerinden yaptığını ve hesaplarını aktif şekilde kullandıklarını görüyoruz. Teknoloji, bilişim ve sosyal medya konularında öncülük etmesi gereken MEB başta olmak üzere kamu kurumlarının bu anlamsız yasağı kaldırmasını istiyoruz. Sakıncalı ve zararlı sitelere erişim rutin filtreler aracılığıyla zaten engelleniyor. Hakaret ve iftira nitelikli kullanımlar adli ve idari düzeyde zaten cezalandırılıyor” diye konuştu. 

 

Yasaklamalar nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin öneri, eleştiri ve fikirlerini paylaşamadıklarını dahası alanlarıyla ve ders konularıyla ilgili eğitici video ve bilgilere de ulaşamadığını kaydeden Gürkan Avcı, “Açık bir tartışma ortamı olması yanı sıra ifade özgürlüğü sunan sosyal medya platformları canlı bir sivil toplumun oluşmasını sağlıyor. Bu demokrasinin ön koşuludur. Kendileri günün her saati sosyal medya araçlarını enteraktif bir şekilde kullanan siyasi ve bürokratik makamlar,  memurların sosyal medya paylaşımlarını ve eleştirilerini de kabul etmelidir” dedi.

 

Temsili demokrasiden, katılımcı demokrasiye doğru kanallar açmaya başlayan sosyal medya araçlarının Türkiye demokrasisinin gelişimine de katkı sunduğunu söyleyen Gürkan Avcı, “Sosyal medya aslında, sivil toplumu ve kamusal alanı güçlendiren araçlardır. Türkiye özgür düşünce ortamının sonucu olan güçlü sivil örgütlenmeler için sosyal medya araçlarının yaygınlaşmasına ön ayak olmalıdır. Türkiye, sivil toplum örgütlenmelerinin hızını artırarak destek olan, haberleşme ve örgütlenme maliyetini düşüren sosyal medya araçlarının verimli ve sağlıklı kullanımı konusunda, kurumların ve çalışanların faydası doğrultusunda politikalar geliştirmeye bakmalı, yasakçı anlayışlara son vermelidir” dedi. 

 

Des Genel Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.