EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ AMA İSRAFA TABİİ Kİ HAYIR!

EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ AMA İSRAFA TABİİ Kİ HAYIR!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB bütçesinden 2 milyar TL kesintiye gidildiği haberleri üzerine bir açıklama yaptı. Eğitimde tasarruf yapılamayacağını söyleyen Geylan, “Pek tabii ki; israfa müsaade edilemez, kaynaklarımızın heba edilmesine asla göz yumulamaz.

Ancak bunun dışında başta öğretmen atamaları olmak üzere, okullarımızın ve öğrencilerimizin ihtiyacı olan hizmetlerin aksatılmasına ve tehir edilmesine asla tahammül edilemez” dedi.
Genel Başkan Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MEB bütçesinden 2 milyar TL kesintiye gidildiği haberleri basına yansıdı.
Biz her daim EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ diyoruz.

Öğretmen atamasında, eğitim alt yapısının ihtiyaçlarında, eğitim araç gereçlerinin temininde, okullarımızın ödeneklerinde vs. yani eğitimin temel giderlerinde TASARRUF olmaz.
Nitekim MEB de yaptığı açıklamada, tasarrufun eğitim hizmetinin nitelik ve kalitesini etkilemeyeceğini ve kamudaki israfı önleme tedbirleri kapsamında atılan adımlar olduğunu vurgulamıştır.

Bu açıklamanın dikkatli takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Öte yandan, eğitim hizmetinin nitelik ve kalitesine katkı sağlamayan bu 2 MİLYAR LİRALIK İSRAF potansiyelinin ve aynı kalemler üzerinden geçtiğimiz yıllarda yapılan israfın da hesabının sorulması gerekmez mi?

Milletimizin vergilerinden oluşan bu kaynağı heba edenler hesaba çekilmeyecek mi?
Pek tabii ki; israfa müsaade edilemez, kaynaklarımızın heba edilmesine asla göz yumulamaz.
Ancak bunun dışında başta öğretmen atamaları olmak üzere, okullarımızın ve öğrencilerimizin ihtiyacı olan hizmetlerin aksatılmasına ve tehir edilmesine asla tahammül edilemez.
İnanıyoruz ki, Türk ekonomisi ülke kaynaklarının talan edilmesi ve kamuda israfın önlenmesi sağlandığında her zorluğu aşabilecek güçtedir.

Bir kez daha yineliyoruz: Eğitimde tasarruf olmaz!”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.