Ek Ders Ücretleri Artırılsın

Ek Ders Ücretleri Artırılsın

Şura, Eğitim Çalışanlarının Sorunlarının Çözüm Adresi Olmalıdır

 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, yapılacak olan 19. Milli Eğitim Şurası’nda, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının masaya yatırılarak, acil çözümlerin üretilmesi için bir vesile olmasını istedi.

 

Murat Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Konya ve Aksaray şubelerinin olağan genel kurullarına katıldı. Burada konuşan Bilgin, şuraların çözümlerin üretildiği platformlar olduğunu belirterek, “18. Milli Eğitim Şurası’nda Eğitim-Bir-Sen’in katkı ve önerileriyle kabul edilen birçok madde, geçen zaman diliminde hayata geçirilmiştir. Önümüzdeki ay yapılacak 19. Milli Eğitim Şurası’nda eğitimin ve eğitimcilerin acil çözüm bekleyen sorunlarını gündeme getireceğiz ve bunların karar altına alınması noktasında elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” dedi.

 

Şuraların ortak aklın buluştuğu ve sorunlara çözüm kararlılığının ortaya çıktığı önemli platformlar olduğunun altını çizen Bilgin, 19. Milli Eğitim Şurası’nın eğitimcilerin beklentilerini karşılayan bir şura olması için mücadele edeceklerini söyledi.


Ek Ders Ücretleri Artırılsın

 

Ek Ders Ücretleri Artırılsın

 

Eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarına değinen Bilgin, eğitim çalışanlarının ve eğitimin acil çözüm bekleyen önemli sorunları olduğunu ifade ederek, ek ders ücretlerinin artırılması ve adil bölüşümün sağlanması, hafta sonu kurs ücretlerinin acilen artırılması ve nöbet ücretleri konusunda adım atılması gerektiğini dile getirdi.

 

Bilgin, memur, teknisyen ve şeflerin de acil çözüm bekleyen sorunları olduğunu, Bakanlığın bu konularda çözüm üretmesini beklediklerini belirtti.

 

Karma eğitim zorunluluğu gibi 28 Şubat kalıntısı uygulamaların halen sürdüğünü kaydeden Bilgin, karma eğitim mecburiyetine bir an evvel son verilmesini isteyerek, 12 yıldır bu konuyu çözüme kavuşturmayanların büyük vebal taşıdığını vurguladı.

 

Ek Ders Ücretleri Artırılsın
 

Adil Olmayan Hiçbir Uygulamanın Sahibi ve Taraftarı Olmadık

 

Bugün kendilerini suçlayanların 90’lı yıllarda ve 2 binli yılların başında neler yaptıklarını çok iyi bildiklerini ve o zamanları yaşadıklarını söyleyen Bilgin, “Dinime söven bari Müslüman olsa. Biz adaletten yana tavrımızla bugünlere geldik, geçmişin bütün zulümlerinin işbirlikçilerinin bugün ak kaşık gibi ortaya çıkmasını eğitim çalışanlarının takdirlerine bırakıyorum. Adil olmayan hiçbir uygulamanın sahibi ve taraftarı olmadık ve olmayacağız” diye konuştu.

 

 

Ümmet Soğuk Sokakların Yüzüne Bakıyor Bugün

 

“Sadece ülkemizde aç bilaç bir milyonu aşkın Suriyeli var. Lübnan, Ürdün gibi ülkelerde soğuk sokakların yüzüne bakan milyonlarca Müslüman var. Mescid-i Aksa işgal altında. Artık Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e sahip çıkmalıyız. Bu ağır yükü 70 yıldır mazlum Filistinlilerin boynuna yıktığımız yeter. Mescid-i Aksa Bütün Müslümanların ortak kutsalıdır” diyen Bilgin, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ‘dünya beşten büyüktür’ diye her daim bağırırsanız, ki çok doğru bir ifadedir, bunun karşılığını alırsınız. Kapitalizme karşı bu isyanın ve başkaldırının cevaplardır son bir yılda yaşadıklarımız” şeklinde konuştu.
 

Ek Ders Ücretleri Artırılsın
 

Her türlü faşizme karşı olduklarını kaydeden Bilgin, şöyle devam etti: “Her ne adına yapılıyorsa yapılsın, İslam coğrafyasında ümmet bilincinden yoksun her hareket, medeniyet idealimize büyük zarar vermektedir. Her türlü sorunumuza bu gözle bakacağız. Bugün Irak’ta, Suriye’de Filistin’de, Mısır’da Müslüman kanı dökülmektedir. Osmanlı Devleti’nin uzun süre bir manga askerle ve adaletle yönettiği bu coğrafyada bugün kan gövdeyi götürmektedir. Mescid-i Aksa zalim ve faşist İsrail tarafından kirletilmektedir. Müslümanlar için bu zillet yeter. Müslümanlar bugünkü konumlarına layık değildir. Mağlubiyet, onu kabul edene yapışır. Yeryüzü Allah’a aittir ve onda nefes alıp veren her âdemoğlunun eşit hakkı vardır. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Müslümanlar bilgiyi, hikmeti, irfanı ve izzeti Anadolu coğrafyasında kaybetmiştir. Bir şeyi nerede kaybetmişseniz, onu ancak orada bulabilirsiniz. Bu yüzden İslam dünyasında yeniden diriliş Anadolu’dan başlayacaktır. Buna inanıyor, bunun mücadelesini veriyoruz.”

 

Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın, “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla 22 yıl önce sendikal yolculuğa çıktıklarını dile getiren Murat Bilgin, ülke ve millet sevgisinden ödün vermeyen, 76 milyonun kardeşliğini hedefleyen bir camia olduklarını vurguladı.

 

Yapılan seçimlerin sonucunda Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi tazelerken, Aksaray Şube’de ise Murat Günaydın başkanlığındaki liste seçildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.