EKSEN'den, AYM'nin Dershane Kararıyla İlgili Açıklama

EKSEN'den, AYM'nin Dershane Kararıyla İlgili Açıklama

YİNE HAKLI ÇIKTIK

EKSEN Eğitim Sen olarak dershanelerin kapatılması hakkında yaptığımız açıklamada meselenin bir hesaplaşma görüntüsünde olmaması gerektiğini , konuyla ilgili bilimsel çalışmalar yapılması gerektiğini, Türkiye’nin ekonomik sistemi içerisinde girişimciliğin engellenemeyeceğini , önemli olanın dershanelere olan talebin ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulamıştık .
Ancak vurguladığımız bu noktaları dikkate almayan Milli Eğitim Bakanlığı acele alınan kararla dershanelerin kapatılması ve özel okullara dönüştürülmesi kararı almıştır . Anayasa Mahkemesinin kararıyla bu uygulama iptal edilmiştir . Anayasa Mahkemesi sendikamızın dikkat çektiği hususları gerekçe göstermiştir.
Bu kararla Eksen Eğitim Sen’in haklı olduğu bir kez daha tescillenmiştir. Ancak bu haklılık ne yazık ki MEB’in acele aldığı kararla ortaya çıkan yeni mağduriyetleri engellemeye yetmemiştir.
Bu vesileyle MEB’in bundan sonraki uygulamalarda eğitimi gündelik siyasi çekişmelerin aracı yapmadan alandan gelen tepkileri de dikkate alarak bilimsel araştırmalar sonucunda kararlar almasını temenni ediyoruz. 
EKSEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.