En çok üyeye sahip sendika, 15 Mayıs bordrosuna göre belli olacak

En çok üyeye sahip sendika, 15 Mayıs bordrosuna göre belli olacak

4688 sayılı Kanuna göre, toplu sözleşmeye katılacak yetkili sendikalar 15 Mayısa göre belirlenecek.

 4688 sayılı Kanunun 30. maddesi şu şekildedir:

"b) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca kurumlardan ve sendikalardan gelen müşterek imzalı listeler üzerinden yapılacak tespit;
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kurumlarda çalışan toplam kamu görevlisi sayısı ile sendikalar itibarıyla üyelik kesintisi yapılan üye sayılarını dikkate alarak her yıl 15 Mayıs tarihi itibarıyla hizmet kollarındaki bütün kamu görevlileri sayısı ile hizmet kolundaki sendikaların üye sayılarını tespit eder. Buna göre kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonların toplam üye sayısını belirler ve sonuçları her yıl temmuz ayının ilk haftasında Resmi Gazetede yayımlar."

Bu maddeye göre,

- 11 hizmet kolundaki yetkili sendika tespiti 15 Mayıs bordrosuna göre belirlenecektir.

- Yapılacak belirleme Temmuz ayının ilk haftasında yayımlanacaktır.

Memurlar.net olarak, genişleyen takdir hakkı uygulamaları nedeniyle, 2013 yılından farklı bir sonucun oluşmayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de, 2015 yılı toplu sözleşmeleri de Memur Sen ve Memur Sen'e bağlı sendikalar ile hükümet arasında yapılacaktır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.