Genç Memur-Sen İlk Toplantısını Yaptı

Genç Memur-Sen İlk Toplantısını Yaptı

Genç Memur-Sen yönetimi ve üyeleri, ilk istişare toplantısını yaptı. Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hacı Bayram Tonbul, Ahmet Kaytan ile SGK Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ortaköy'ün de katıldığı toplantının açılışında bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen tüzüğünde yapılan değişiklikten sonra Genç Memur-Sen'in kurulmasına karar verdiklerini söyledi.

 

Kamunun genç beyinlerinin Genç Memur-Sen çatısı altında biraraya gelerek önemli çalışmalara imza atacağını ifade eden Gündoğdu, bu beklentilerinin en kısa sürede gerçekleşeceğine inandığını dile getirdi. Gündoğdu, “Bir milletin geleceğinin teminatı olan gençlerin yanında yer almak ve onlara özgüven aşılamak için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bizler de Genç Memur-Sen oluşumuyla bu sorumluluğu yerine getirme çabasındayız” dedi.

 Değerleriyle Barışık, Üretken Bir Gençlik İstiyoruz

Demokrasi kültürünün temelinde örgütlenmenin yer aldığına dikkat çeken Gündoğdu, bu işlevin gerçekleşmesi için toplumun her kesiminde aktörlerin rol alması gerektiğini kaydetti. Bu sürecin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için gençlere yol verilmesini isteyen Gündoğdu, “Gençlerin içinde yer almadığı bir süreci düşünmek dahi istemiyorum. Gençlerin olmadığı bir tablo eksik kalacaktır” şeklinde konuştu.

Günümüz dünyasının şartları, gençleri milli ve manevi yönde yozlaştırdığını vurgulayan Gündoğdu, bunun önüne geçmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. İnsani değerleri gözeten, toplumsal sorumluluk üstlenebilen gençlere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti: “Çağın gelişmelerini yakından takip eden, üretebilen ve bunu yaparken de değerleri ve geleneklerini koruma başarısını gösteren bir gençlik arzuluyoruz. Asım'ın Nesli gibi ufku geniş, Bedr'in Aslanları gibi canını hak yoluna serecek kadar cesur, adaleti ile düşmanını dize getirebilecek kadar merhametli, yarını görebilecek kadar öngörülü bir genç nesil istiyoruz.”
Gençler, Değerler Sendikacılığı Anlayışımızın Taşıyıcılarıdır

Memur-Sen'in, millet iradesine rağmen hiçbir şeyin yapılamayacağının adresi olduğunu belirten Gündoğdu, Memur-Sen'in tarihe geçen bu duruşunun gelecek nesillere taşıyıcılarının bugünkü gençler olduğunu söyledi. Gündoğdu, bu konuda Genç Memur-Senlilere önemli görev düştüğünü kaydederek, Genç-Memur-Sen'in kurulmasının Memur-Sen'in gençliğe ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösterdiğini sözlerine ekledi.


Türkiye Genelinde Örgütlenmemizi Kısa Sürede Tamamlayacağız

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan ise, kısa bir süre içinde Genç Memur-Sen'in Türkiye genelinde örgütlenme sürecini tamamlayacağını ifade etti. Memur-Sen tüzük tadil kongresinden hemen sonra Genç Memur-Sen için çalışmalara başladıklarını anlatan Beyhan, oluşum süreci hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti: “Medeniyet değerlerimiz, gençliğe ve gençlerin yetişmesine her zaman önem vermiştir. Çünkü gençler, bir milletin geleceğinin teminatıdır. Bugünün gençleri, yarının büyükleridir. Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Buradan da anlaşılıyor ki, gençlerini iyi yetiştiren bir milletin istikbali daima aydınlık olacaktır.”
Genç Memur-Sen'in Kuruluşu

Memur-Sen'e bağlı sendikalardan seçilen iki üye ile oluşturulan 24 kişilik komisyonun 15 Aralık'ta yaptığı genel kurul sonucunda Genç Memur-Sen kuruldu. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan'ın Divan Başkanı, Osman Gürer ve Fatih Duman'ın üyelik yaptığı genel kurulda, Eyüp Beyhan oybirliğiyle Genç Memur-Sen Başkanı seçilmişti.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.