GENÇ MEMURSEN'DEN “CUMHURİYET GAZETESİ“ EYLEMİ

GENÇ MEMURSEN'DEN “CUMHURİYET GAZETESİ“ EYLEMİ

Cumhuriyet Gazetesinin Ankara bürosu önünde gece yarısı toplanan Genç Memursen ve MTTB üyesi 9 kişilik grup Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki gösterdi.


Eylemlerini gece yarısından sonra yapmayı seçen 9 kişilik grup kısa süren basın açıklamasından sonra evlerine dağıldılar.
 
  MTTB üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlaması üzerine Ankara bürosu önünde basın açıklaması yaptı Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.
   
  Grup, gece yarısından sonra Cumhuriyet gazetesinin Ahmet Rasim Sokak'ta bulunan bürosu önüne ellerinde "Charlie provokasyona devam ediyor" ve "Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın" yazılı dövizlerle geldi.

   MTTB İl Başkanı Ömer Nasuh Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Paris'teki terör saldırısının ardından devlet adamlarının da katılımıyla düzenlenen yürüyüşün, "katliamların ırkı, dini, rengi olduğunu ve Müslüman ülkelerdeki kıyımlara hiçbir zaman tepki verilmeyeceğini açıkça gösterdiğini" söyledi. Cumhuriyet Gazetesi'nin de dergiden bazı karikatürleri yayınladığını dile getiren Erdoğan, "Elbette Türkiye'deki tüm basın kuruluşları özgürdür ancak yapılan yayınlar millete hizmet yönünde olmalıdır. Cumhuriyet Gazetesi bu yayınıyla hangi devletlere hizmet etmektedir" ifadesini kullandı.Erdoğan, Müslüman ülkelerin liderlerine ve basın kuruluşlarına, terör devletlerine karşı tavır koyma cesaretini kendilerinde bulmaları gerektiğini hatırlatmak istediklerini belirtti. 




www.haberler.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.