Genel Başkan Ali Yalçın Mülakatın Kaldırıldığına Dair MEB'den Resmi Açıklama Yapılmasını İstedi

Genel Başkan Ali Yalçın Mülakatın Kaldırıldığına Dair MEB'den Resmi Açıklama Yapılmasını İstedi

Eğitimciler Birliği Sendikası genel başkanı Ali Yalçın, MEB'den mülakatın kaldırıldığına dair resmi açıklama yapılmasını istedi.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği öğretmen atamalarında mülakata ilk günden karşı olan ve hep kaldırılması yönünde çalışmalar yapan Eğitim-Bir-Sen genel başkanı Ali Yalçın'a dün Öğretmen Atamalarında Mülakat Kaldırılıyor haberimizde bu desteği ve çabası için teşekkür etmiştik.

 Eğitimciler Birliği Sendikası genel başkanı Ali Yalçın, geçtiğimiz gece resmi twitter hesabından yaptığı açıklamalarla Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Yalçın, bakanlıktan öğretmen atamalarında mülakatların kaldırıldığının resmi olarak duyurulmasını istedi.

Genel başkan Ali Yalçın'ın resmi twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz'a 'Bayram Çağrısı' yapıyorum. Bayram çağrımda farklı bir şey söylemiyorum. Aynı şeyi tekrarlıyorum.  Öğretmen alımında mülakat uygulamasına ilk gün hangi gerekçeyle karşı çıktıysak,belirli aralıklarla aynı çağrıyı yaptıysak,Bu günde farklı bir şey söylemiyoruz. Sayın Bakan'a en son sosyal medya üzerinden 18.05.2017'de çağrıda bulundum.15.06.2017'de ise ziyaret ettim. Her ziyaretimizde aynı şeyi tekrarlayarak; "mülakat uygulaması yerine güvenlik soruşturması tercih edilmeli" diyerek ısrarımızı yineledim. Sayın Bakan,son ziyaretimizde; "mülakatla ilgili kesin cümle kurmuyorum ama bizde değerlendirmeler yapıyoruz" diye cümleler kurdu. Kesin cümleler kurulmadığı için heyet olarak ısrarımızı yineleyip ziyaretimizi bitirdik. Bazı internet sitelerinde konu tekrar haber oldu. Hakkımızı teslim eden haberlere teşekkür ediyorum. Ama asıl teşekkürü Sayın Bakan'a yapmak İçin 'Bayram Çağrısı'nda bulunuyorum. Çağrımdır.  Bayramı öğretmen adaylarına çifte bayram yapmak elinizde. Gelin bayram bitmeden bir güzellik yapın ve anlamsız mülakat sondu, bitti deyin.  Mülakat konusunda;Bakanlığın ısrarı da,Eğitim-Bir-Sen olarak ısrarımız da,adayların ızdırabı da bitsin. Bayram çifte bayram olsun. Öğretmen adayları için mülakat tarihte yerini alırken,adayların yüzünde tatlı bir tebessüm kalsın.Bayram hediyesi için fırsat bu fırsat.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.