Genel Başkan İsmail Koncuk'tan Açıklamalar

Genel Başkan İsmail Koncuk'tan Açıklamalar

GENEL BAŞKAN: “HER İNSANIN YÜREĞİNDE BİR DOĞRU TARAF VARDIR. EN YANLIŞ DİYE DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İNSANIN DAHİ YÜREĞİNİN BİR TARAFINDA BİR MERT TARAF VARDIR. ÖNEMLİ OLAN O MERT TARAFI ÇIKARABİLMEK, O TARAFA HİTAP EDEBİLMEKTİR.”

 Türk Eğitim-Sen “Onurlu Mücadeleyle Umutlu Geleceğe Tek Yürek Buluşması’nın” ikinci gününde katılımcılara Metin İskenderoğlu tarafından  ‘Sendikacılıkta Sosyal Medyanın Etkin Kullanımı’ ve Dr. Sinan Demirtürk tarafından ‘Sendikacılıkta İkna ve Propaganda Teknikleri” konularında eğitim seminerleri verdi.

Verilen eğitim seminerlerinin ardından Genel Başkan İsmail Koncuk ilçe temsilcileriyle, Genel Merkez Sekreterlerimiz kendi sorumluluklarında olan sekretaryalarla   İstişare Toplantıları yaptılar.

Türk Eğitim-Sen “Onurlu Mücadeleyle Umutlu Geleceğe Tek Yürek Buluşması’nın ikincisi Genel Başkan İsmail Koncuk’un kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Toplantının güzel bir toplantı olduğunu ifade eden Genel Başkan İsmail Koncuk konuşmasında şunları kaydetti: "Yine sizlerle olma imkanı bulduk. Geçen seneden farklı olarak yeni arkadaşlarımız da bu toplantımıza iştirak ettiler. Ne kadar çok arkadaşımızla birlikte olursak, kendimizi, teşkilatımızı o kadar çok insana ifade etme şansı buluruz. Bu teşkilat güçlü bir teşkilat olarak yoluna devam eder. Gündemin akışının dışında kalan, tepki gösteremeyen suskun teşkilatların hiçbir varlığı söz konusu bile olamaz. Allah’a şükür bizim teşkilatımız öyle değil. Biz gerçekten her mevzunun üzerine bütün şubelerimiz ile birlikte gidebilen, aynı sesi, aynı tepkiyi verme kabiliyetinde olan cesur bir kuruluşuz, yiğit bir kuruluşuz."

Sendikacılıktan uzak, sendikacılığı anlamayan insanların niye şu konuda eylem yapılmıyor, sanki kendileri eylemlere katılıyormuş gibi niye eylemlere katılım az oluyor şeklinde sendikacılığı eleştirdiklerini ifade eden İsmail Koncuk “Bizim paralı askerlerimiz yok. Bizim paramız da üyemizin bize verdiği aidat miktarı kadardır. Bizim eylem gücümüz de üyelerimizin bize verdiği destek kadardır. Onun ötesinde herhangi bir sayısal çoğunluğumuz, paramız pulumuz söz konusu değildir.” dedi.

"Konfederasyonumuzun 450 bin üyesinin de gücünü arkamızda hissederek hem Türkiye Kamu-Sen olarak hem de Türk Eğitim-Sen olarak gözümüzü kırpmadan, başımıza bir şey gelir endişesi yaşamadan bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz" diyen İsmail Koncuk konuşmasına şöyle devam etti: “Bu teşkilat doğru direktir. Bu teşkilat insanları hiç aldatmadı. Hiç kimseyi kandırmadı, kandırmayacak. Sizler olduğunuz sürece hep doğruları yapan bir teşkilat olarak yolumuza devam edeceğiz. Şube başkanlarımız dün ne kadar gayret ettilerse bugün daha fazla gayret etmek zorundalar. İlçe temsilcilerimiz üstlendikleri görevi hakkıyla yerine getirmek zorundalar. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemi çalışma sürecimizi arttırarak atlatabiliriz. Karşımızdaki yapı sürekli yalanların arkasına sığınan, her alanda insanları aldatan bir yapı. Yalanla varlığınızı sürekli güçlü tutamazsınız. İnsanları kandırarak aldatarak nereye kadar gidebilirsiniz? Dayanacağınız, duracağınız bir yer vardır. Yalanlarının son noktasına geldiler. Bu filmi, bu oyunu beraber mücadele edersek tersine çevirebiliriz. Okullarda olacağız, yurt-kurda olacağız, üniversitelerde olacağız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarda olacağız. Türkiye için ne yapılmak istendiğini, kamu görevlileri için ne gibi tezgahların kurulduğunu hep birlikte anlatacağız.

Her insanın yüreğinde bir doğru taraf vardır. En yanlış diye düşündüğümüz insanın dahi yüreğinin bir tarafında bir mert taraf vardır. Önemli olan o mert tarafı çıkarabilmek, o tarafa hitap edebilmektir. Bu sorumluluğu sadece şube başkanlarımızın omzuna yükleyip saldım çayıra Mevlam kayıra anlayışında olmayacağız. Hiçbir şube başkanımızın tek başına omuzları bu yükü kaldırmaya yetmez. Bu teşkilat başıyla, beyniyle, ayaklarıyla vücut gibidir. İlçe temsilcilerimizin bulundukları yerde görevleri son derece önemlidir. Biz şube başkanlarını seçtik. Sorumluluk ondadır diye kenara çekilmek olmaz. Bir insan bir işe girerken adıyla girer. İsmiyle girer. İsmi bir adamın şerefidir. Hiç kimse şunu dememeli; biz şube başkanı yaptık ama yüzümüzü yere eğdirdi, çalışmadı, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmedi. Bunu derlerse şube başkanının adı lekenmiş olur. Adınıza sahip çıkın. Adımız bizim şerefimizdir, her şeyimizdir. İlçe Temsilcilerimiz, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz sadece ‘ilçe başkanım’ desinler diye o göreve talip olmasınlar.  Görevlerinin hakkını versinler. Bugüne kadar verdiniz. İnşallah bundan sonra da vereceksiniz. Sizlerden biraz daha gayret bekliyoruz. Biz ilçe temsilciliklerimizi şube gibi dizayn ettik. Bir takım konularda bütün ilçelerimiz şube başkanlarımızın koordinesinde şube başkanı gibi davranma yetkisini de verdik.”
(turkegitimsen.org)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.