GENEL BAŞKAN: NORM FAZLALIĞI REZALETİNİN SORUMLUSU İŞ BİLMEZ YÖNETİCİLERDİR

GENEL BAŞKAN: NORM FAZLALIĞI REZALETİNİN SORUMLUSU İŞ BİLMEZ YÖNETİCİLERDİR

GENEL BAŞKAN: NORM FAZLALIĞI REZALETİNİN SORUMLUSU İŞ BİLMEZ YÖNETİCİLERDİR.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, norm fazlası diye resen tayin olan öğretmenlerin bir kısmının gittiği okulda da norm fazlası olduğuna dikkat çekerek “Norm rezaletinin sorumlusu iş bilmez yöneticilerdir” dedi. MEB’in bu konuda göz göre göre hata yapan tüm seviyedeki yöneticilere soruşturma açması ve bu işi sil baştan ele alması gerektiğini de kaydeden Koncuk, “Sayın İsmet Yılmaz bu norm rezaleti konusunda gerekli talimatları gecikmeden vermeli ve rezalete sebep olanların tespit edilmesini istemelidir” diye konuştu.

Genel Başkan Koncuk şunları kaydetti: “Norm fazlası diye resen tayin olan öğretmenlerin bir kısmı gittiği okulda da norm fazlası oldu. Bunda hata kimde?Tabi ki çapsız yöneticilerde. MEB İKM bu konuda açıklamalar yayınladı, birçok haber sitesi haberler yaptı, sendikalar açıklamalarda bulundu. Yöneticiler dinlemedi. Bu konuda mağduriyetin sebebi iş bilmez yöneticilerdir. Okul müdüründen, ilçe, il müdürüne kadar hepsi sorumludur. Düzeltilebilirdi, yapmadılar. İhtiyacı olmayan okul müdürü ihtiyacım yok demez ise, ihtiyacı olan göz göre göre öğretmenin norm fazlası olmasına göz yumarsa suç kimdedir? MEB bu yönetici seviyesi ile devam ederse çok daha büyük rezaletleri yaşayacaktır. Çözüm yine MEB'dedir. MEB bu konuda göz göre göre hata yapan tüm seviyedeki yöneticilere soruşturma açmalı ve bu işi sil baştan ele almalıdır. Şu an norm fazlalığı konusunda yaşananlar tam bir SKANDALDIR. MEB'i iş bilmez bir bakanlık durumuna düşürenler bunun bedelini ödemelidir. Sayın İsmet Yılmaz bu norm rezaleti konusunda gerekli talimatları gecikmeden vermeli ve rezalete sebep olanların tespit edilmesini istemelidir. Tabi ki kastım tüm yöneticiler değildir. İşini iyi yapan tüm yöneticileri de kutlar ve bu suçlamalardan tenzih ederim.Sözüm iş bilmezleredir.”

TÜRK EĞİTİM SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.