GENEL BAŞKAN: TEŞVİK SİSTEMİ MUTLAKA HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

GENEL BAŞKAN: TEŞVİK SİSTEMİ MUTLAKA HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın getirmeyi planladığı teşvik sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 Bu sistemin bir an önce hayata geçirilmesini dilediğini söyleyen Koncuk, “Yalnız bu konuda yapılan açıklamada ek ders ücretinin artırılarak bir teşvik getirileceği anlaşılmaktadır. Ek derslerin görev yapılan bölge, okul v.b. kriterlere göre teşvik kapsamında artırılması yanlış olmasa da, doğrusu maaş artışı yaparak bu desteği getirmektir” dedi.
Genel Başkan, her halükarda bölge ve şartlara göre bir teşvik sisteminin artık kaçınılmaz olduğunu da söyleyerek, bu konuda kalıcı bir çözümün esas olduğunu kaydetti. Koncuk, “Kalıcı ve adil olan çözüm ise, maaşlara öğretmenler ve tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir artış getirilmesi olacaktır. Aksi takdirde belli bölgelerde öğretmen ve memurları tutmak, tutsanız bile motivasyon sağlamak, iş verimi ve kalitesini artırmak mümkün olmayacaktır.” diye konuştu.


 Genel Başkan Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MEB'in düşündüğü teşvik sisteminin bir an önce hayata geçmesini diliyorum. Yalnız bu konuda yapılan açıklamada ek ders ücretinin artırılarak bir teşvik getirileceği anlaşılmaktadır. Ek derslerin görev yapılan bölge, okul v.b. kriterlere göre teşvik kapsamında artırılması yanlış olmasa da, doğrusu maaş artışı yaparak bu desteği getirmektir. Neden? Öncelikle ek ders ücretleri emekli ikramiyesi ve emekli maaşına yansımaz, her ne kadar bu konuda taleplerimiz olsa da, şuan bu talebimiz kabul görmemiştir.


 Ek ders ücreti her öğretmende farklıdır, hiç alamayan öğretmenlerin varlığını da düşündüğümüzde, teşvik amacına ulaşamayacaktır. Tabi teferruatı açıklanmadığını için, girilen o anki ek derse göre mi, yoksa bölge ve okula göre, idarecilerde olduğu gibi, matbu bir ek ders mi verilecek, bunları bilmiyoruz.

 Her halükarda bölge ve şartlara göre bir teşvik sistemi artık kaçınılmazdır, ancak kalıcı bir çözüm de esastır. Kalıcı ve adil olan çözüm ise, maaşlara öğretmenler ve tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir artış getirilmesi olacaktır. Aksi takdirde belli bölgelerde öğretmen ve memurları tutmak, tutsanız bile motivasyon sağlamak, iş verimi ve kalitesini artırmak mümkün olmayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.