Gezi Direnişi'nin Sembol İsimlerinden Berkin Elvan’ı Sonsuzluğa Uğurluyoruz!

Gezi Direnişi'nin Sembol İsimlerinden Berkin Elvan’ı Sonsuzluğa Uğurluyoruz!

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Gezi Direnişi`nin Sembol İsimlerinden Berkin Elvan’ı Sonsuzluğa Uğurluyoruz! Katillerinin Peşini Asla Bırakmayacağız!` başlıklı açıklama metnidir.

 Gezi direnişi sırasında Başbakan`ın "desten yazmakla" övdüğü polislerin attığı gaz bombası ile yaralanan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Tedavisi boyunca Türkiye halklarının üzerine titrediği, insani duygularını yitirmemiş herkesin, her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan`ın ölüm haberi tüm ülkeyi derin bir üzüntüye ve Berkin`i 15 yaşında aramızdan alanlara yönelik büyük bir öfkeye yol açmıştır. 

Berkin Elvan`ın katili, sadece ona gaz bombası atan polisler değil, Gezi direnişi sırasında "talimatı ben verdim", "kahraman polisimiz destan yazdı" sözleriyle kendisine itaat etmeyenlere nefretini kusan, yaptığı her konuşma ile tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dır. Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybeden gençlerimiz gibi tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet şiddetinin kurbanı olmuştur. 

Eğitim Sen olarak, 15 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyor, katillerinin ve arkasındaki siyasi güçler hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.