Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarıyla İlgili Talepte Bulunduk

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarıyla İlgili Talepte Bulunduk

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarıyla İlgili Talepte Bulunduk


Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı göndererek, görevde yükselme sınavı ile unvan değişikliği sınavlarının farklı tarihlerde yapılmasını, sınavlara ilişkin kılavuzun ivedilikle hazırlanarak yazılı sınavlarla ilgili konuların ve bu konuların sınavdaki ağırlıklarının belirlenmesini istedi.
 
Bakanlık, merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelin görevde yükselme (şef-memur) ve unvan değişikliği sınavının 13 Eylül 2014 Cumartesi günü yapılacağını duyurmuştur. Ancak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının her birine katılma hakkı ve istemi bulunan personel göz önüne alınarak görevde yükselme sınavı ile unvan değişikliği sınavlarının farklı tarihlerde gerçekleştirilmesi, muhtemel hak kayıplarının önlenmesi açısından elzemdir.
 
Söz konusu sınavlara ilişkin kılavuz halen yayımlanmamış olup özellikle görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına tabi kadrolar için yapılacak yazılı sınavlara ilişkin konular ve bu konuların sınavdaki ağırlıklarının belirlenmesi, sınava katılmaya istekli adayların sınav tarihine kadar hazırlıklarını tamamlamaları açısından önem arz etmektedir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen yazıda, görevde yükselme sınavı ile unvan değişikliği sınavlarının farklı tarihlerde gerçekleştirilmesi; söz konusu sınavlara ilişkin kılavuzun ivedilikle hazırlanarak yazılı sınavlarla ilgili konular ve bu konuların sınavdaki ağırlıklarının belirlenmesi hususunda gereğinin yapılması talep edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.