Gündoğdu: Bin 212 kardeşimizin idamına sessiz kalmayacağız

Gündoğdu: Bin 212 kardeşimizin idamına sessiz kalmayacağız

Gündoğdu: Bin 212 kardeşimizin idamına sessiz kalmayacağız

 Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Mısır’da kardeşlerimize verilen idam kararlarının hedefi bin 212 kişi değil, insanlıktır. Memur-Sen olarak, Mısır meydanlarına idam sehpalarının kurulmasına, bin 212 kardeşimizin idam edilmesine sessiz kalmayacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu Memur-Sen, 1 Mayıs Emek, Dayanışma, Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması’nı Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdi.

GÜNDOĞDU: ESMA’LARIN ÇIĞILIĞINA SESSİZ KALAMAYIZ

On binlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dünyanın dört bir yanındaki mazlumların kimliğine bakmadan her zaman yanlarında olduklarının altını çizdi. Başkan Gündoğdu, “Memur-Sen dünya mazlumları için bir şanstır, umuttur. Biz Bosna’ya sırtımızı dönemeyiz. Suriye’den bana ne diyemeyiz. Bağdat’a duyarsız kalamayız. Arakan mazlumlarına gözlerimizi kapatamayız. Mısır’daki Esma’ların çığlığına sessiz kalamayız. Filistinli kardeşlerimizin feryadına kulak tıkayamayız” dedi.

“YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM”

“Bu anlayışla Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür dedik. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermeli ve asıl yargılanması gereken Sisi’dir dedik” diyen Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün de Sisi çetesine, Sisi çetesinin zulümlerine karşı durmaya, katil Esed’in, katliamlarını lanetlemeye, Terörist devletin sözde lideri Netanyahu’nun insanlık dışı uygulamalarını kınamaya devam ediyoruz. Bundan sonra da başta çocuklar, kadınlar, yaşlılar olmak üzere Suriye halkı bombalanırken susmayacağız. Filistin topraklarının işgal edilmesine, Mescid-i Aksa’nın baskı altına alınmasına göz yummayacağız. Batılılar Twitter ve Gezi Olaylarına gösterdikleri duyarlılığın yüzde birini, bir celsede 529 kişiye, yine başka bir celsede maalesef 683 kişiye verilen hukuk dışı idam kararlarına göstermiyor. Bu darbenin görünürdeki hedefi Müslüman Kardeşler olsa da gerçekte Müslümanlığımız ve kardeşliğimizdir. Mısır’da kardeşlerimize verilen idam kararlarının hedefi bin 212 kişi değil, insanlıktır. Bunun için mesele Emperyalizmle, Siyonizm’le mücadele meselesidir. Birleşmiş Milletler’in değil Birleşmiş Yüreklerin meselesidir. Memur-Sen olarak, Mısır meydanlarına idam sehpalarının kurulmasına, bin 212 kardeşimizin idam edilmesine sessiz kalmayacağız. Doğu Türkistan’daki soykırıma, canice sürgünlere dur dedik, dur demeyi sürdüreceğiz. Arakan ve Orta Afrika’daki dini ırkçılığa, Bangladeş’teki dindarlara yapılan hukuksuzluklara bigâne durmayacağız. AB’nin ırkçı, ayrımcı, darbecilere kol kanat geren politikalarına seyirci kalmayacağız. Bediüzzaman Said Nursi’nin söylediği gibi; yaşasın zalimler için cehennem! Yaşasın katiller için cehennem! Yaşasın darbeciler için cehennem! Yaşasın firavunlar için cehennem!”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.