Gündoğdu, Hakaret Davasından Kazandığı Tazminatı Somalili Öğrencilere Verdi

Gündoğdu, Hakaret Davasından Kazandığı Tazminatı Somalili Öğrencilere Verdi

Gündoğdu, Hakaret Davasından Kazandığı Tazminatı Somalili Öğrencilere Verdi

 Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bir internet sitesinde kendisinin yaptığı bir basın açıklamasının altına, ailesine ağır ifadeler ve hakaret içeren yorum yazılması nedeniyle açtığı davadan aldığı parayı Türkiye’de okuyan Somalili öğrencilere verdi.

Gündoğdu’ya hakaret eden şahsa, asliye hukuk mahkemesi bin 500 TL manevi tazminat cezası vermişti. Gündoğdu, davayı kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, tazminatı üniversite eğitimlerini tamamlamak için Türkiye’ye getirilen Somalili öğrencilere burs olarak vereceğini açıklamıştı.

Gündoğdu, tazminat davasından kazandığı bin 500 liranın eline geçmesi üzerine, Somalili öğrencilerle bir araya gelerek parayı kendilerine takdim etti.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, yorum yapmanın ve eleştiride bulunmanın usul ve yordamını bilmeyenlerin acziyetini gizlemek için hakarete yönelebildiğini ifade ederek, “İnternet medyasında duygu ve düşüncelerini ifade ederken, maalesef çizgiyi aşanlara rastlayabiliyoruz. Bunlar arasında eğitim çalışanı birisinin olması beni ziyadesiyle üzmüştür” dedi.

Aşırılığın ve bayağılığın en fazla zararı kişinin kendisine verdiğini kaydeden Gündoğdu, “Yapıcı eleştirileri kabullenebiliriz ama hakareti kabul etmemiz mümkün değildir. Hakaret edeni affetmek acizliktir. Hiçbir hakaret ve kötülük karşılıksız kalmamalıdır” şeklinde konuştu.

Somalili öğrenciler ise, duydukları memnuniyeti dile getirerek, Gündoğdu’ya duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 2009 yılında işlenen ve Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, bir internet sitesinde M.A.K’nin, kendisinin yaptığı basın açıklamasının altına ailesi için hakaret içeren yorum yaptığını belirterek, şikâyetçi olmuştu. M.A.K, talimatla alınan savunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek haberin altında bulunan rumuzu kendisinin kullandığını ve kullanılan mail adresinin kendisine ait olduğunu, ancak okulda çalıştığını ve interneti bazen açık bıraktığını iddia ederek, kendisinin haricinde birisinin kullanmış olabileceğini ileri sürmüştü.

Mahkeme, yaptığı inceleme sonrasında, e-posta adresinin şifreli olması ve internet adresine yorum yapılırken bu sitelere giriş için de ayrıca bir şifre isteniyor olmasını göz önünde bulundurarak sanık savunmalarının cezalandırılmaktan kaçmaya yönelik olduğuna ve itibar edilemeyeceğine, bu nedenlerle sanığın internet yoluyla Gündoğdu’ya hakaret ettiğinin anlaşıldığına hükmederek, sanığın geçerli maddeler gereğince bin 740 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti.

Hakaret nedeniyle açılan manevi tazminat davasında ise M.A.K, Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bin 500 TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.