Gündoğdu: Kamu Sen, Öcalan sözlerini içine sindiriyor mu?

Gündoğdu: Kamu Sen, Öcalan sözlerini içine sindiriyor mu?

Gündoğdu, Ekmelettin İhsanoğlu'nun bugün bir gazeteye verdiği beyanatla ilgili Kamu Sen'e sorular sordu

 Büro Memur-Sen'in üyelerine verdiği iftarda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, zulüm karşısında tarafsızlığın "namussuzluk" olduğunu belirterek, suya sabuna dokunmadan sendikacılık yapamayacaklarını söyledi.

Gündoğdu, Ekmelettin İhsanoğlu'nun bugün bir gazeteye verdiği beyanatla ilgili olarak şunları söyledi:

"İşte bugün 'Ekmek için Ekmeleddin' bir beyanat daha vermiş, 'Eğer toplum isterse terörist başının affedileceğine kadar. MHP Genel Başkanı'na soruyorum, Kamu-Sen Genel Başkanı'na soruyorum, desteklemek için oy birliğine karar verdiğiniz bu adamın sözlerini içinize sindirebiliyor musunuz? Niçin dün biz Türk'ün ve Kürt'ün kardeşliği için bu ülkeyi karış karış dolaşırken bizi vatan haini ilan ediyorsunuz. Halbuki biz o gün de haykırıyorduk, 'terörist başının affedilmesini istemiyoruz. İstiklal Marşımızın, üniter demokratikleşmenin bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün koruyucusu olacağız ama 30 yıllık bu terör bitsin, ırkçılık sona ersin, eşit yurttaşlığa geçelim', derken bizi vatan haini ilan ediyordunuz."

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan ise İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınadığını belirterek, "Filistin halkının özgürlük talebine İsrail karşı geliyor, çocuklar ve kadınlar öldürülüyor. Bütün bu şiddetin biran önce sona erdirilmesi gerekirken maalesef Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere siyonizme destek veriyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.