Gündoğdu, Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu Temel Atma Törenine Katıldı

Gündoğdu, Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu Temel Atma Törenine Katıldı

Çeşitli programlara katılmak üzere Düzce’de bulunan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu temel atma töreninde konuştu. Gazze’de terör devleti İsrail tarafından yapılan katliamları kınayan Gündoğdu, Memur-Sen olarak Gazze için dev bir yardım kampanyası başlatılacağını açıkladı.

  Ahmet Gündoğdu, Düzce Merkez Çavuşlar Mahallesi’nde yapımı planlanan Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu temel atma törenine katıldı. Okul zeminine ilk harcı döken Gündoğdu, Akif İnan adına yapılacak olan okulun gelecek nesillere hayırlı olmasını temenni etti. Gazze’de terör devleti İsrail tarafından yapılan katliamları kınayan Gündoğdu, Memur-Sen olarak Gazze için dev bir yardım kampanyası başlatılacağını açıkladı. Gündoğdu, İsrail’in Gazze’ye yaptığı katliamlara, “Gazze’de katil devlet Müslümanları katlediyor, BM katilleri değil katledilenleri kınıyor. Kahrolsun İsrail, yaşasın Gazze” diyerek tepki gösterdi.

 

 

 

“Asım’ın Nesli Yetişecek”

Açılışı yapılan okulun Mehmet Akif Ersoy’un miras bıraktığı Asım’ın neslini yetiştirmek için vesile olacağını vurgulayan Gündoğdu, “Terörist devlet İsrail’in Gazze’ye haçlı zihniyeti ile saldırdığı bir günde bu açılışı yapıyoruz. Gazze’de öldüren katilleri değil ölen insanları kınandığı, çirkefliğin yaşandığı bir günde buradayız. Burada Mehmet Akif Ersoy’un miras bıraktığı Asım’ın neslini yetiştireceğiz. Hz. Mevlana’nın pergel metaforu ile bir ayağı medeniyet değerlerimizde, diğer ayağı da küresel dünya sorunlarına karşı küresel çözümün paydaşı olan bir gençlik yetişecek. Bu gelişmeler attığımız temeli çok daha anlamlı kılıyor” diye konuştu.

 

 

 

 

“Gençlerimiz Mazlumundan Taraf Olcak”

Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulunda yetişen çocukların mazlumdan yana taraf olacağını ifade eden Gündoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Taraf olmaları için bu okulun adı Mehmet Akif İnan. Taraf olmaları için Mehmet Akif Ersoy milletin mutabakat metni olan istiklal marşımızı yazdı. Taraf olmaları için bayrağımız bugün dünya mazlumları için dalgalanıyor. Cemil Meriç ‘zulüm karşında tarafsızlık, namussuzluktur’ diyor. Biz Cemil Meriç’in bu sözünden hareketle, Memur-Sen olarak, milletten, mazlumdan yana tarafız. Zalimin karşında durmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

“Müslümanlar Katlediliyor”

Akif İnan’ın, “batı ki sırtımda paslı bıçaktır” sözü ile batının gerçek yüzünü tarif ettiğini dile getiren Gündoğdu, “İslam medeniyeti bir kişinin ölümü kâinatın ölümü, bir kişinin kurtuluşunu da kâinatın kurtuluşu görüyor. Ancak Gazze’de katil devlet Müslümanları katlediyor, BM katilleri değil katledilenleri kınıyor. BM’nin genel sekreteri neredeyse terörist devlet İsrail’e plaket verecek. Terör devleti öldürmeyi geçim kaynağı haline getiren batı ile kol kola girmiş Müslümanlara zulmediyor. Kahrolsun İsrail, yaşasın Gazze” dedi.

 

 

 

 

“İsrail İnsanlığı Yok Ediyor”

Gazze’nin insanlığın ortak meselesi olduğunu belirten Gündoğdu, “Dini inancı ırkı ne olursa olsun doğuştan gelen haklar kutsaldır. Can, mal, nesil, akıl emniyeti gibi haklara tecavüz her ilahi dinde büyük günahtır. Ancak bu terör devleti ve yandaşları insanlığı yok etmeye devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Gazze İçin Dev Yardım

Gazze için Memur-Sen olarak yeni bir yardım kampanyası başlatacaklarını açıklayan Gündoğdu, “Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Gazze’de Mehmet Akif İnan ve Memur-Sen ismiyle bir okul da yapmayı planlıyoruz. Genel başkanlarımızla birlikte bir heyeti Gazze’ye göndereceğiz. Doktor ve hemşirelerden oluşan bir şifa ekibi yanı sıra, psikolog, rehber, imam ve sosyal danışmanlardan oluşan bir rehabilitasyon ekibi ve elektrik, su arızalarını giderecek bir teknik ekip göndereceğiz. Türkiye genelinde de Siyonistleri, katilleri kınamak için mitinglerimize devam edeceğiz” diye konuştu.  

 

 

 

 

Düzce Valisi Ali İhsan Su, konuşmada amacın iyi nesiller yetiştirmek olduğunu,  zulmün karşısında duran mazlumun yanında yer alan nesiller yetiştirmek istediklerini söyledi. Vali Su, Memur-Sen’e teşekkür etti.

 

 

 

 

Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, “Hayırlı bir işe imza atıyoruz. Geleceğimiz bu okullarda şekillenecek. Okulumuzun arsasını veren Memur-Sen’e ve Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

 

Törene Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Memur-Sen İl Yönetim Kurulu üyeleri, protokol ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Memur-Sen tarafından temin edilen 7 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu, 16 derslikten oluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.