Gündoğdu: Mehmet Şimşek'e kızgınız

Gündoğdu: Mehmet Şimşek'e kızgınız

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ''kızgın'' olduklarını dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Kriz varken bedel ödemeye hazırız. Kriz yok. Türkiye büyüyorsa hakkımızı istiyoruz'' dedi.

Gündoğdu, bir lokantada gerçekleştirilen Memur-Sen genişletilmiş il divan toplantısında, Filistin'de yaşanan olaylar ve Türkiye'deki memur haklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündoğdu, dünyanın neresinde mazlum varsa o mazlumun yanında yer alma, dünyanın neresinde zalim varsa o zalimlere karşı da mücadele etmeyi, sendikacılığın olmazsa olmaz erdemi olarak gördüklerini ifade etti.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınayan Gündoğdu, ''İsrail devleti şeytandır, taşlamak sevaptır. Lanetli bir devlettir'' dedi.

Birleşmiş Milletler'in de hareke geçmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, ''Birleşmiş Milletler'i, hiç değilse bir kere insanlığa ait bir örgüt olduğunu hatırlatmak istiyorum. İslam ülkelerini de akan kanı sadece kınamakla yetinmeyip, bir daha bir damla kan akıtılmayıp, bu terörist devletlere karşı uyanık olamaya ve birlik olmaya davet ediyorum'' diye konuştu.

Eğitim sisteminin bir ülkenin geleceğini inşa etme projesi olduğunu da kaydeden Gündoğdu, öğretmenlerin fedakarlığını görmeyenlerin, ülkenin geleceğini inşa edemeyeceğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ''kızgın'' olduklarını dile getiren Gündoğdu, şöyle konuştu:

''Bizim gözümüz köylünün yolunda değil, bizim gözümüz büyüyen Türkiye'nin büyüyen pastasından hak ettiğimiz payın bize verilmesinde. Kriz oluyor, bize zam yok ama sermayeye zam devam ediyor. Bu ülkenin son 10 yılında batan bir banka duydunuz mu? Yüzde 40'tan aşağı kar etmeyen bir banka duydunuz mu? O zaman burada bir çifte standart var. Kriz varken bedel ödemeye hazırız. Kriz yok. Türkiye büyüyorsa hakkımızı istiyoruz. Sayın Maliye Bakanı hesabını iyi yap.''

Programın sonunda, toplantıya katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu'ya, üstünde Gündoğdu'nun isminin yazılı olduğu yöresel Karatepe kilimi hediye etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.