Gündoğdu, Yetim Buluşmasına Katıldı

Gündoğdu, Yetim Buluşmasına Katıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Yetimler, ana babası ölünce değil, onlara bu ümmet sahip çıkmadığı zaman yetim kalırlar” dedi.

 İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen, dünyanın farklı ülkelerinde “Sponsor Aile Sistemi” ile desteklenen yetimler, 6. Uluslararası Çocuk Buluşması’nda bir araya geldi. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan Ahmet Gündoğdu, dünya yetimlerini bir araya getirenleri kutladı. Yetim çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Gündoğdu, “Hizmetin en güzeli, en zor durumda olanın yanında olmaktır. En zor durumda olan, yardıma ihtiyacı olan hiç şüphesiz ki anne ve babasız çocuklarımızdır. Yetimlerimiz bize Allah Resulü’nün emaneti. Emanet edenin yüceliği, emaneti koruma sorumluluğumuzu beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.

 

 

Ümmet Yetimlere Sahip Çıkmalı

 

Dünyada doğal afetler, felaketler, savaşlar ve kazalar sebebiyle çok sayıda acının yaşandığını, acıların en zor olanını da yetim kalan çocukların çektiğini belirten Gündoğdu, şöyle devam etti: “Doğal felaketlere karşı önlem alabiliriz ama savaşlara önlem almak için yeniden büyük Türkiye sorumluluğu önümüzde duruyor. Çocuklara sahip çıkmazsak, uyuşturucu ve organ mafyalarının eline düşerler. Biz bu sorumluluğu almazsak, çocuklarımız misyonerlerin tuzağına düşerler. Millet olarak, evdeki yangını söndürürüm ama komşudaki yangına karışmam diyemeyiz. Medeniyet davamız buna müsaade etmez. Bizim sorumluluğumuz coğrafi sınırlarla değildir. Gönül dünyamızın sınırları ile mazlumları kuşatmak zorundadır. Unutmayalım ki, yetimler, ana babası ölünce değil, onlara bu ümmet sahip çıkmadığı zaman yetim kalırlar.”

 

 

Dünyanın Her Yerinde Mazlumlara El Uzatıyoruz

 

İHH’yı, yaptığı çalışmalardan ötürü kutlayan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Dünya mazlumlarına sahip çıkmada var güçleriyle çalışıyorlar. Filistin’den Doğu Türkistan’a, Myanmar’dan Orta Afrika’ya, Kobani’den Suriye’ye; Mısır’da, Arakan’da, Telafer’de dünya mazlumlarının yanında yer almada destan yazılıyor” ifadelerini kullandı.

 

Gündoğdu, yetimlere daha fazla sahip çıkılması için çağrıda bulunarak, “Yetimlere sahip çıkmak, bu milletin geleceğine sahip çıkmaktır. Bu, kendi dirilişimizdir. Bu, yetimlere iyilik değil, kendimize iyiliktir. Kendimize iyilik yapalım” diye konuştu.



 

Gündoğdu, yetimlere sahipsiz olmadıklarının gösterilmesi, onların korunup kollanması gerektiğini kaydetti.

 

Programın sonunda, Gündoğdu’ya, Yemenli küçük bir kız tarafından üzerinde Kur’an-ı Kerim bulunan bir tablo hediye edildi.

 


 

Yıldırım: Yetimler Konuşacak Büyükler Dinleyecek

 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, artık yetimlerin konuşacağını, büyüklerin de dinleyeceğini söyledi. Dünyada 400 milyon yetim bulunduğunu, her ay bunun 47 binine kendilerinin baktığını dile getiren Yıldırım, “Programın yayınlandığı ülkelerdeki insanlara da yetim konusunu anlatmaya çalışıyoruz. Bütün kardeşlerime, yetimlere sahip çıkın. Bu yıl sponsorluğunuzla 47 bini 100 bine çıkaralım, hedefimizi böyle yapalım” dedi.


 

Akdoğan: Yetimlere Sahip Çıkmak Bir Vazifedir

 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yetimlere her zaman yardım edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizim inancımızda yetimlik yalnızlığı ve kimsesizliği ifade etmez. Ümmetin evladı olmayı, milletin evladı olmayı ifade eder. Yetimlere sahip çıkmak bizim inancımıza göre bir vazifedir. Bazen bize soruyorlar, siz neden her yerle bu kadar ilgilisiniz. Neden her yere yardım elinizi uzatıyorsunuz. Biz de cevap olarak, bizim ecdadımız böyle yapmıştı. Nereye yardıma gittiysek, geçmişte ecdadımızın oraya yardım ettiğini gördük. Biz kimseye sırtımızı dönemeyiz kapılarımızı kapatamayız. Suriye’den 1,5 milyon göçmen geldi. Mağdur ve muhtaç kim varsa onlara sahip çıkmak bizim vazifemizdir. Bazı ülkeler bunu bir sosyal etkinlik olarak görebilir. Bu yardımlar bizim için ahlaki bir duruştur, yapmak zorundayız ve inadına yapacağız. İnadına adaleti yüceltmek için mücadele edeceğiz. Bizim yardım kuruluşlarımızın Ortadoğu’ya gidip yardım etmesinden rahatsız oluyorlar. Türkiye’nin Ortadoğu’da etkinlik kazanmasından rahatsızlık duyuyorlar. Biz yardım yaparken, petrol var mı, altın var mı diye gitmiyoruz. Türkiye’nin etkinlik kazanmasından rahatsızlık duyuyorlar” şeklinde konuştu.


 

Bakan İslam: Yetimler Müslümanlara Emanettir

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise, yetim çocukların Müslümanlara emanet edildiğini kaydederek, şöyle konuştu: “Yetim çocuklara sahip çıkmak insanlığın en önemli ve temel sorunları arasında yer alıyor. Savaşlar ve doğal afetler en çok çocukları etkiliyor. Resmi rakamlara göre dünya üzerinde 200 milyon, gerçekte ise 400 ila 500 milyon arası çocuğun doğal afet, savaş ve benzeri sebeplerden yetim kaldığı biliniyor. Kimsesiz çocuklar, dilenci, fuhuş ve hırsızlık çetelerinin en kolay avları durumundalar. 5 milyondan fazla çocuğun Suriye’deki savaştan etkilendiğini biliyoruz. Geçen yıl 260 bin sığınmacı vardı, bu sene bu rakam 1,5 milyona ulaşmış vaziyette. Bizi bir araya getiren ortak nokta, dünya çocukları için ellerimizi ve kalplerimizi birleştirme arzusu.”

 


 

Bakan Avcı’dan Teşekkür

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Her sınıfın bir yetimi var” kampanyasında en fazla yetime destek veren 3 okula teşekkür ederek, plaketlerini verdi. Avcı, organizasyonda emeği geçenlere, öğretmenlere, öğrencilere, onları teşvik edenlere ve İHH’ya da teşekkürlerini sundu.

 

Çok sayıda davetlinin katıldığı ve132 ülkede canlı yayınlanan programa, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Moritanya, Somali, Makedonya, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Tanzanya’dan gelen 75 çocuk katıldı.

 

Bu arada, programın yapıldığı salona “Her kalbe bir yetim”, “Yetim gülerse dünya güler”, “İki cihanda gülmek için siz de bir yetim sevin” yazılı afişler ve Türk bayrağı asıldı. 


 


 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.