Gündoğdu'dan sendika başkanına ince mesaj

Gündoğdu'dan sendika başkanına ince mesaj

Daha önce gündeme getirdiğimiz üzere, büro hizmetleri kolunda yetkili olan Büro Memur Sen'de, yönetim ile delege arasında bir çatışma yaşanmaktadır. Delegelerin yarısıdan fazlası yeniden seçime gidilmesi için dilekçe vermesine rağmen, Yusuf Yazgan'ın başkan olduğu sendika yönetimi seçime gitmemektedir.

Bu konuyu Kasım ayı içinde haberleştirmiştik. Haber sonrasında Büro Memur Sen sitemize bir açıklama göndermişti. Bu açıklamada Yusuf Yazgan, olağanüstü genel kurula gidilmeyeceğini, 4688 sayılı yasa ile getirilen değişiklikler için olağan genel kurulun bekleneceğini belirtmişti.

 

Memur Sen başkanı Ahmet Gündoğdu, tüzük tadil kongresinde yaptığı bir açıklamayla, Yazgan'a cevap verdi. Tüzük Tadil Kongresi'nin sendika yasanın değişmesiyle gündeme geldiğini anlatan Gündoğdu, yasanın geç çıkmasını eleştiren bir konfederasyon olarak, tüzük değiştirmek için genel kurul süresini beklemenin doğru olmayacağını ifade etti.

 

Gündoğdu ayrıca, Genel Kurul süresinin 4 yıla çıkarılmasını delegelerin kabul etmesi halinde buna uyacaklarını, kabul edilmemesi halinde yollarına devam edeceklerini kaydetti.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.