Hikmet ÇOLAK Yazdığı Kılavuzu Dahi Anlayamamış!

Hikmet ÇOLAK Yazdığı Kılavuzu Dahi Anlayamamış!

Hikmet ÇOLAK Yazdığı Kılavuzu Dahi Anlayamamış!


 Türk Eğitim-Sen olarak iller arasında yer değiştirme kılavuzunun yayınlanması ile birlikte yaşanacak bir çok sıkıntıyı daha önce defalarca açıkladık ve bu hususlarda konuyu yargıya da intikal ettirdik. Kılavuzun ilk yayınlandığı günkü değerlendirmemizde isteyenlerden zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmek için 2. ve 3. Hizmet bölgeleri ile 1. Hizmet bölgelerinin D ve E sınıfı ilçelerindeki eğitim kurumlarında 06.05.2010 tarihinden itibaren görev yapanlar, 06.05.2010 tarihi itibari ile sözleşmeli olup KHK ile kadroya geçenler, yine 06.05.2010 tarihi itibari ile sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan öğretmenlerden KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlar süre şartı ve zorunlu hizmet yükümlüsü olup olmadıklarına bakılmaksızın başvuruda bulunabileceklerde aranılan 06.05.2010 tarihi itibari ile çalıştıkları hizmet bölgelerinde halen görev yapmakta olma şartının sıkıntı yaşatacağını söylemiştik.

Nitekim, Bakanlık yine anlaşılmaz bir mantıkla hareket etmiş ve tüm eğitim çalışanlarını hayretlere düşürmeyi yine başarmıştır. Şöyle ki; Bakanlık tarafından valiliklere gönderilen bir yazı ile kılavuzda 06.05.2012 tarihinde görev aldığı hizmet bölgesi ile aynı grup hizmet bölgesine ataması yapılanlarda süre şartı aranmaksın yer değişikliği hakkı tanınırken kılavuz hükmünün açıklığına rağmen, buradaki ibarenin “BÖLGE” olarak değil “İL” olarak değerlendirilmesi gerektiği bildirilmiştir. Kılavuzda “BÖLGE” ibaresi net olarak belirtilmiş iken bunun “İL” olarak değerlendirilmesinin istenilmesi anlaşılabilecek bir durum değildir. Eğer bu düzelemeden “İL” anlaşılması gerekiyor ise bu düzenlemede açıkça “İL” yazması gerekmektedir. “İL” ibaresi kılavuzun anılan hükmünde yer almıyor ise bunun “İL” olarak yorumlanması da mümkün değildir.

Anlaşılan; Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzuna yazdığı hususları bile anlayamamaktadır. Kılavuzda yazan “HİZMET BÖLGESİ” ifadesinin “İL” olarak anlaşılması gerektiği konusunda illere talimat gönderen İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK’ı kendine gelmeye davet ediyoruz.

Yaşanan problemler ile ilgili olarak Genel Başkanımız İsmail KONCUK, MEB yetkilileri ile görüşmüş, problemin düzeltileceği sözünü almıştır. Buna rağmen, Türk Eğitim-Sen olarak resmi başvuru yapmanın da yararlı olacağı düşüncesiyle, MEB’e aşağıdaki yazı gönderilmiştir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.