İHL Efsanesi Geri Döndü

İHL Efsanesi Geri Döndü

IHO ve IHL'lere yeterli talep olmadığını seslendirerek ortalığı bulandırmaya çalışan laikçi marjinal çevrelerin her türlü çirkefliklerine rağmen vatandaşların bu okullara yoğun ilgi gösterdikleri, okulların talepleri karşılayamaz noktaya geldiği bildirildi.

 

 KESK'e bağlı Eğitim-Sen ve bir kısım sol çevrelerin başını çektiği eğitim provokatörlerinin gözünü diktiği istismar alanlarından biri olan, imam Hatip ortaokulları ve liselerine talep olmadığı yönündeki iddiaların mesnetsiz olduğu ortaya çıktı.

 

"Kimse bu okullarda uğraşmasın"

 

Çirkefliğe geçit yok KESK'e bağlı Eğitim-Sen ve bir kısım sol çevrelerin başını çektiği eğitim provokatörlerinin gözünü diktiği istismar alanlarından biri olan imam Hatip okulları ve liselerine talep olmadığı yönündeki iddiaların mesnetsiz olduğu ortaya çıktı. İHO ve İHL'lere yeterli talep olmadığını seslendirerek ortalığı bulandırmaya çalışan laikçi marjinal çevrelerin her türlü çirkefliklerine rağmen, vatandaşların bu okullara yoğun ilgi gösterdikleri, okulların gelen talepleri karşılayamaz noktaya geldiği bildirildi.

 

 KESK'e bağlı Eğitim-Sen ve bir kısım sol çevrelerin başını çektiği eğitim provokatörlerinin gözünü diktiği istismar alanlarından biri olan imam Hatip Okulları ve Liselerine talep olmadığı yönündeki iddiaların mesnetsiz olduğu ortaya çıktı. İHO ve İHL'lere yeterli talep olmadığını seslendirerek ortalığı bulandırmaya çalışan laikçi marjinal çevrelerin her türlü çirkefliklerine rağmen vatandaşların bu okullara yoğun ilgi gösterdikleri, okulların yapılan talepleri karşılayamaz noktaya geldiği .bildirildi.

 

ALIN SİZE OLMAYAN TALEP

 

Alın size bir örnek. Ankara'nın Gölbaşı ilçesi'nde bu sene faaliyete geçecek olan Şehit Sebahattin Koçak Anadolu imam Hatip Lisesi'nin bütün kontenjanlarının dolduğu, okulun devam eden talepleri karşılayamaz hale geldiği bildiriliyor.

 

EFSANE GERİ DÖNÜYOR

 

Okulun geçen sene Anadolu imam Hatip Lisesi kısmına 120 öğrenci alındığı halde Lise Belirleme Sınavı (LBS) sonucu okula giriş taban puanının 180 olarak belirlendiği, bu sene ise öğrenci sayısının artarak 180'e çıkmasına rağmen taban puanın bir düşüş değil aksine ciddi bir yükseliş göstererek 320'ye çıktığı öğrenildi. Okulun açıldığı 2006 yılında 6 öğrenciyi zor kaydedebilen Anadolu imam Hatip Lisesi kısmında bu sene talep patlaması yaşanmış. Kaydı gerçekleştirilen 180 öğrencinin dışında yedek kayıtlar da ihmal edilmemiş. imam Hatip Liseleri ve Anadolu liselerine giriş puanlarının geçen sene ile bu seneki durumunun karşılaştırılması ile, bu okullara ne ölçüde talep olduğunun görülebileceği belirtiliyor.

 

ÖĞRENCİ SAYISI YÜZDE 150 ARTTI

 

28 Şubat cunta döneminin ardından yaşanan baskılarla öğrenci mevcudu 1997-1998 yıllarında 1500'den 50'ye kadar gerileyen Gölbaşı imam Hatip Lisesi'nin, Memur-Sen Ankara il ve Eğitim-Bir sen 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kır, imamHatip okulları ve liselerine yoğun talep olduğunu teyit ederek, "Kimse bu okullarla uğraşmasın, tüm yıpratma çabaları boşa çıkacaktır. Bu maya tutmuş ve imam Hatip okulları milletin teveccühüne mazhar olmuştur. Bu milletin teveccühüdür. Devletin yaptığı okul yok denecek kadar az. Çankaya'da açılacak ortaokulun işlerini dahi halk üstlenmiş durumdadır. Vatandaşlarımız tadilat tamirat işlerini kendi imkanları ile yürütmektedirler. Daha önce yaşananlardan ders alan halkımız, okullarımızla ilgili hiçbir çirkefliğe pabuç bırakmaz. Bu böyle bilinmelidir" şeklinde konuştu. İmam Hatip Okulları ve Liselerinin önünü açan bu seneki değişikliklerin ardından 1000 öğrenci sınırını tekrar aştığı bildirildi. Okulun geçen seneki öğrenci sayısı ise 400 civarında idi. Geçmiş dönemlerde 75 kişilik sınıflardan oluşan 1500 kişilik mevcudu ile eğitim-öğretim veren Gölbaşı İmam Hatip Lisesi'nin tüm olumsuzluklara rağmen 75 kişilik sınıflarının 75'inin de üniversiteyi kazandığı dönemleri olmuş. Okul bu sene, Anadolu imam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi, imam Hatip Ortaokulu ve imam Hatip Açık Lisesi olmak üzere 4 bölümde eğitim verecek.

 

İMAM HATİP'E AÇIK LİSEDE DE İLGİ YOĞUN

 

Gölbaşı imam Hatip Lisesi'nin yoğun talep gören bir bölümü de açık lise. Hafta sonları eğitim veren açık lisede de geçen seneki öğrenci sayısı 40-50 kişi iken bu sene bu sayı 100'e çıkmış durumda. Bu arada yeni binasına taşınan Gölbaşı imam Hatip Lisesi'nin geçen sene hizmet verdiği binada da, bir imam Hatip Ortaokulu faaliyet gösterecek. Ticaret Lisesi ile beraber binayı kullanacak o imam Hatip Ortaokulu'nun kontenjanlarının dolduğu belirtiliyor.

 

ARA SINIF SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ

 

Ote yandan beşinci veya altıncı sınıfı bitirmiş durumda olan çocuklarını imam hatip okullarına aktarmak isteyen velilerin bu istekleri bu sene yerine getirilemedi. Ara sınıflar sorunu olarak ortaya çıkan bu sıkıntının zamanla ortadan kalkacağı belirtiliyor. Bu sene açılan imam hatip ortaokullarının 2, 3 ve 4. sınıfları için kitap ve müfredat çalışmaları henüz tamamlanabilmiş değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.