İHRAÇ EDİLEN MEMURLAR, ANKARA NÖBETÇİ İDARE MAHKEMESİNE DAVA AÇABİLİR

İHRAÇ EDİLEN MEMURLAR, ANKARA NÖBETÇİ İDARE MAHKEMESİNE DAVA AÇABİLİR

TÜRK EĞİTİM-SEN: ''İHRAÇ EDİLEN MEMURLAR, ANKARA NÖBETÇİ İDARE MAHKEMESİNE DAVA AÇABİLİR''

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, çıkartılan KHK çerçevesinde ihraç edilen memurlarımızın hangi mahkemeye itiraz edeceği konusunda yaşanan tartışmalara açıklık getirdi.   

Koncuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  hem kurum avukatları hem de işin uzmanı hukukçu öğretim üyeleriyle yaptığı görüşme neticesinde itiraz davalarının Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne açılmasının uygun olacağını belirtti. Genel Başkan, “Anayasa Mahkemesine dava açmak isteyenler de, kendi şahsi kararlarıyla bunu yapabilirler, ancak bizim öngörümüz bu değildir. Bu davaların silsile yoluyla takip edilmesi, bireysel iptal davalarının idare mahkemelerinde açılması bize göre doğru bir karardır” diyerek konuya açıklık getirdi ve  şunları söyledi: 

“Meslekten ihraç edilen memurların Anayasa Mahkemesine mi, idare mahkemelerine mi dava açacağı konusunda bir tartışma yaşanmaktadır. Türkiye Kamu Sen olarak biz yol haritamızı belirleyip, bağlı sendikalarımıza da durumu bildirdik. İşin uzmanları olan, kamuoyunca tanınan bazı hukukçu öğretim üyeleriyle yaptığımız görüşmeler, kendi avukatlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, davanın Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesinde açılması uygun görülmüştür. Bu davaların buralarda kaybedilmesi durumunda Anayasa mahkemesine dava açılabilecektir. Anayasa Mahkemesinin de olumsuz bir karar vermesi durumunda 6 ay içinde AİHM dava açılabilecektir. 

Konunun kamuoyunda hukukçular tarafından dahi tartışılması da normaldir, çünkü kamu daha önce bu boyutta bir ihraç olayını yaşamamıştır, ancak bu konuda Türkiye Kamu Sen bir yol haritası belirlemiş ve bu yolu sonuna kadar takip edecektir. Bu arada Anayasa Mahkemesine dava açmak isteyenler de, kendi şahsi kararlarıyla bunu yapabilirler, ancak bizim öngörümüz bu değildir. Bu davaların silsile yoluyla takip edilmesi, bireysel iptal davalarının idare mahkemelerinde açılması bize göre doğru bir karardır. 
Türkiye Kamu Sen olarak gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz, hukuken yeni bir değerlendirme yapılması gerektiği an, gerekeni süratle yerine getirir ve ilgilileri uyarırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.