İL İÇİ ÖNCESİ NORMLAR GÜNCELLENMELİ VE İL DIŞI DA ENGELLENMEMELİDİR

İL İÇİ ÖNCESİ NORMLAR GÜNCELLENMELİ VE İL DIŞI DA ENGELLENMEMELİDİR

İL İÇİ ÖNCESİ NORMLAR GÜNCELLENMELİ VE İL DIŞI DA ENGELLENMEMELİDİR

 07.05.2015 tarihinde yayınlanan Öğretmenlerin 2015 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme  Duyurunun 10. Maddesinde “İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler, aynı dönemde iller arasında isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır. Ancak bunlardan, il içinde yer değişikliği yapıldıktan sonra mazeretleri oluşanlar, mazeret durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Başvuru yaparken öğretmenlerin, bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.” denilmiştir.


Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İsteğe bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 52. Maddesinde bu şekilde bir kısıtlayıcı hüküm yer almamaktadır. Normlar hiyerarşisine aykırı olarak yapılan düzenleme öğretmenlerimizin mağduriyetine sebebiyet verecek olan bu düzenlemenin duyurudan çıkarılması ve ayrıca son norm kadro güncellemeleri 27 Ekim 2014 tarihinde yapılmış ve Kasım ayında onaylanmış olduğundan dolayı  belirtilen tarihten bu yana norm kadro sayılarında değişiklikler meydana geldiği için il içi isteğe bağlı yer değişikliği işlemlerinin yapılmasından önce norm kadroların güncellenmesi, isteğe bağlı yer değişikliği işlemlerinin daha sağlıklı şekilde gerçekleşmesi ve mağduriyetlerin önlenmesi hususunda, Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunduk.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.