İL-İLÇE EMRİ UYGULAMASI MUTLAKA YAPILMALIDIR

İL-İLÇE EMRİ UYGULAMASI MUTLAKA YAPILMALIDIR

İL-İLÇE EMRİ UYGULAMASI MUTLAKA YAPILMALIDIR.

 Bilindiği üzere, Bakanlık tarafından yayınlanan 2016 Ocak Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu’nda daha önceki dönemlerde uygulanan il/ilçe emri uygulamasına yer verilmemiştir. Bu sebeple, çok sayıda öğretmenimiz hizmet puanı yetersizliği ya da alanında boş kontenjan bulunmadığından dolayı mazerete bağlı yer değişikliği yapamadığı için mağdur olmuştur.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, il/ilçe emri uygulamasına bazı dönemlerde yer verilip bazı dönemlerde verilmemesinin hukuki güvenlik ve idarede istikrarı zedelediğinden söz ederek, 2016 Ocak ayı mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinde yer değişikliği yapamadığı için mağdur olan öğretmenlerimize il/ilçe emri hakkı verilerek mağduriyetlerin giderilmesi ve ayrıca il/ilçe emri uygulamasının yönetmelik hükmü haline getirilmesi hususunda talepte bulunduk. 


İlgili yazı için tıklayınız.

TÜRK EĞİTİM SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.