İLKSAN RESMİ OLMAYAN İLÇE TEMSİLCİLERİ SONUÇLARI

İLKSAN RESMİ OLMAYAN İLÇE TEMSİLCİLERİ SONUÇLARI

TÜRK EĞİTİM-SEN, RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN ''İLKSAN RESMİ OLMAYAN İLÇE TEMSİLCİLERİ SONUÇLARI''NI YAYIMLADI.

İlksan İlçe Temsilcileri Seçimleri Şırnak hariç 80 ilde 9 Nisan 2016 tarihinde yapıldı. Buna göre, İlksan üyeleri yine Türk Eğitim-Sen delege adaylarına destek verdi. Kesin olmayan sonuçlara göre, Türk Eğitim-Sen 1157 delegenin 844’ünü aldı.
Diğer sendikalarda ise durum şu şekildedir: Eğitim-Sen 210, Eğitim-İş 21, Eğitim-Bir-Sen 5, Teç-Sen 5. Seçimlere bağımsız olarak katılanların ve şartları tutmadığından dolayı bazı ilçelerde re’sen atama yapılacakların sayısı ise 52. Hakkari ve Tunceli’de henüz rakamlar elimize ulaşmadı. Şırnak’ta ise terör nedeniyle İlksan İlçe Temsilcileri Seçimi yapılmadı.
Bilindiği gibi bir sendika bu yılki seçimlere katılmayacağını, seçimleri boykot edeceğini açıklamıştı. Aynı sendika 2012 yılında yapılan İlksan seçimlerine katılmış ve büyük bir başarısızlık yaşamıştı. Biz de bu sendikanın tıpkı daha önceki seçimlerde olduğu gibi tarihi hezimet yaşayacağını bildiğimiz için böyle bir strateji geliştirdiğini açıklamıştık. Nitekim öyle de oldu, seçimlere katılmadılar. Katılsalardı sonuç değişir miydi, kuvvetle muhtemel değişmezdi. Bu seçimlerde Türk Eğitim-Sen olarak birileri gibi sorumluluktan kaçmadık. Elimizi taşın altına koyarak mücadeleye girdik. Bu husus İlksan’da başarı elde edilmesinden çok daha önemlidir.
İlksan yine ehil ellere emanettir, İlksan’da yine istikrar hâkimdir. Bugüne kadar İlksan’da tek kuruşu çaldırmadık. İlksan’ın peşkeş çekilmesine müsaade etmedik. 1996 yılından önce üç trilyon borcu olan İlksan, 1996 yılından sonra ise Türk Eğitim-Sen delegelerinin başarısı sonucu kasasında 1 milyar TL’nin üzerinde nakit parası olan bir kuruluş haline geldi. Bu minvalde Türk Eğitim-Sen olarak İlksan seçimlerinin hayırlı olmasını diliyor; emeği geçen herkese, tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz.
TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ
İLKSAN RESMİ OLMAYAN İLÇE TEMSİLCİLERİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.