İLKSAN seçimleri ve TÜRKEĞİTİMSEN

İLKSAN seçimleri ve TÜRKEĞİTİMSEN

Önümüzdeki hafta sonu İlksan Yönetim Kurulu seçimleri yapılacak. İşte detaylar ve değerlendirme....

 İlksan yönetim kurulu seçimleri 26 Nisan 2013 hafta sonu Antalya ilinde Ananas otelde yapılacak. İlksan seçimlerini ezici bir üstünlükle kazanan Türkeğitimsen üyeleri 3 yıllığına yönetim kurulu başkanı ve üyelerini seçecek.

 
Hatırlanacağı üzere geçen yıl yapılan il delege seçimlerinde Türkeğitimsen , Eğitimsen ve Eğitimbirsen temsilci sayısının iki katı kadar delege çıkartmıştı.  Seçimleri Türkeğitimsen ezici çoğunlukla kazanmıştı.

İlksan yönetim kulunun başında uzun bir süredir müfettiş kökenli Ankara delegesi Tuncer YILMAZ bulunuyor.  


Tuncer YILMAZ, Eğitim camiası içerisinde o kadar çok seviliyor ki , yıllardır Eğitimsen'in tulum çıkardığı Ankara Yenimahalle2de ; Eğitimsen'i ezici bir farkla geçerek tarihte ilk kez Türkeğitimsen'e Yenimahalle'de delege çıkarttırdı.

İlksan deyim yerindeyse altın çağını yaşıyor. Emekli olan üyelere bir hafta içerisinde ödenen ikramiyelerden tutunda , Antalya ilinde zarar eden otellerin yıllık 2 trilyon üzerinde kar etmesi , Ankara'da öğretmenlere yapılan sosyal tesisler , Üyelere verilen krediler ve araba kampanyaları ile İlksan son yılların gözde kurumu haline geldi.

İlksan yönetim kurulu başkanı Tuncer YILMAZ'a ve yönetimine Türkeğitimsen tabanından büyük destek var. Bu desteğin en büyük sebebi ise yıllardır bu kurumda en ufak bir yolsuzluk , hırsızlık ve usulsüzlüğün olmaması ve yine bunun yanında Tuncer Bey'in gerek Bakanlık nezdinde gerekse sendikalar ve üye nezdinde sevilen ve kabul gören bir kişiliğe sahip olması olarak göze çarpıyor.

İlksan seçimleri konusunda Türkeğitimsen delegeleri arasında kim seçilirse seçilsin bu makamı temsil edeceği yönünde bir şüpheye yer yok.  Burada enaniyet konusunda şahşi hırslardan öte kurum kültürü ve Türkeğitimsen'in temsil ettiği bir kurum olduğu unutulmamalıdır.

Bu kurum üzerinden yıllardır Türkeğitimsen'in yıpratılmaya çalışıldığı ve bir takım mihrakların yıllardır İlksan'ı didik didik etmesine rağmen en ufak bir yolsuzluk ve usulsüzlük bulamadığı için bu kurumun kapatılması gerektiği yönünde görüş bildirmesi ve baskı yapması ; bu kurumun emin ellerde olduğunun göstergesidir.

En son yapılan İlksan seçimlerinde Ali efendi efelenerek bir dahaki seçimde görüşmek üzere tarihe not düşüyorum demişti.

Ali efendi İlksan seçimlerine gelebilecek mi ? Bunu sizin kadar bende merak ediyorum.

İlksan seçimleri ile ilgili delegenin enaniyet gütmeden , fitnelere gelmeden bu kongreyi Türkeğitimsen'in gövde gösterisine dönüştürmesi temel felsefe olmalıdır.

Türkeğitimsen'in sağduyulu  delegelerinin emaneti ehline vereceği noktasında da en ufak bir şüpheye yer yoktur.

Seçimi kim kazanırsa kazansın , Kazanan Türkeğitimsen olacaktır.

Kadir POYRAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.