İllegal Yapıların Karşısında, Milli İradenin Yanındayız

İllegal Yapıların Karşısında, Milli İradenin Yanındayız

İllegal Yapıların Karşısında, Milli İradenin Yanındayız

 Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Medeniyetimizin yeniden inşası, yeniden büyük Türkiye mücadelesi veriyoruz. Emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün barışın, milli iradenin, mücadelesini veriyoruz. Her türlü illegal yapının karşısında, milli iradenin yanındayız. Zulüm karşısında tarafsız olamayız. Tarafımız insanlık” dedi.

 

 

 

Zulüm Karşısında Tarafsız Kalamayız

 

Ahmet Gündoğdu, Büro Memur-Sen’in geleneksel iftar programında konuştu. Siyonist devlet İsrail saldırılarına tepki gösteren Gündoğdu, “Gazze’de insanlık yok ediliyor. Zulüm karşısında tarafsız olamayız. Orta Afrıka, Doğu Türkistan, Irak, Myanmar, Suriye, Mısır ve birçok İslam coğrafyasında zulümler varken tarafsızlıktan söz edilemez. Tarafız ve katil devlet İsrail, Ortadoğu'dan defolup gidene kadar tarafımız değişmeyecek. Bunun için insan olmak yeterli” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Terörist Başını Serbest Bırakacaklarmış

 

Gündoğdu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini de değerlendirerek, Türkiye’nin artık darbelerle yönetilen ülke konumundan çıktığını ifade etti. Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun basında yer alan sözlerini de eleştiren Gündoğdu, şu şekilde konuştu: “Ekmek için Ekmeleddin bir beyanat daha vermiş eğer toplum isterse terörist başının affedileceğini söylüyor. Kardeşlik için ‘Çözüm Sürecine’ destek verdiğimizde bizi eleştirenler bu skandal açıklama karşısında sessiz. Ben onlara soruyorum; çatı adayınızın bu açıklamasını içinize sindirebiliyor musunuz? Niçin biz daha dün bu ülkede kardeşlik için bu ülkeyi karış karış dolaşırken bizi vatan haini ilan ediyordunuz? Biz o günde haykırıyorduk ‘terörist başının affedilmesini istemiyoruz’ diye. Ama geçmişte bizi eleştirenler şimdi dönüp kendilerine bir baksınlar. 1950 model siyaset anlayışıyla ‘suya sabuna dokunmayacağım’ diyen en son geldiği noktada da terörist başını affa kadar giden bir yolculuğa çıktı.”

 

 

 

 

Demokrasi Sancıları

 

Bugün yaşanan sıkıntıların demokrasiye geçiş sancıları olduğunu belirten Gündoğdu, "Merhum Necmettin Erbakan, 28 Şubat sürecinde ‘nedir bu yaşananlar hocam’ dediklerinde, ‘milletin medeniyetiyle buluşmasına engel olmaya çalışıyorlar’ diyordu. Elbette şimdi sıkıntılar olacak. Dün Gezi zekâlılar ülkenin altını üstüne getirmeye çalıştı. 17 Aralık’ta paralel, yatay, dikey devlet ortaya çıktı. Birileri, dershane bahanesiyle dershanelerin özel okula dönüştürülmesine kızgınlığı 18 yıl camileri ahıra dönüştüren CHP’ye muhabbete dönüştürdü. Bunlar kabul edilemez” dedi.

 

Büyük Türkiye’ye geçiş için, cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli olduğunu anlatan Gündoğdu,  “Siyasi partilerin yerel ve genel seçimlerinde asla şu partiye oy verin demeyiz. Fakat bu yeniden büyük Türkiye'nin halk adına en önemli kazanımı olacak. 3 aday var. Türkiye, ilk kez halkın iradesiyle doğrudan cumhurbaşkanını seçeceği için siyasal tarihin akışını da değiştirecek bir süreci yaşıyor. Bu sürecin en temel hedefi kadim medeniyetimizin ihyası ve yeniden büyük Türkiye’nin inşasıdır. Türkiye’nin, tarih sahnesinde yerini almasıdır. İstikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin yeni bir motivasyon üretmesi; doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanının ulusal, bölgesel ve küresel sorunların çözümünde daha aktif sorumluluk almasını ve öncülük yapmasını gerektiriyor. Bütün bunları, kim başarabilir? Kim aktif sorumluluk alıp, millete ve devletin kurumlarına hatta medeniyet havzamızdaki milletlere ve ülkelere öncülük, yol göstericilik yapabilir? Bu sorular, sadece 12. Cumhurbaşkanının seçimine ilişkin süreçte değil bundan sonraki cumhuraşkanlığı seçim süreçlerinde de sorulmalı ve hassasiyetle cevaplanmalıdır” şeklinde konuştu.

 

 

 

Milli İradenin Yanındayız

 

Hak, emek, barış ve kardeşlik yolunda ilerlediklerini belirten, Ahmet Gündoğdu, “Medeniyetimizin inşası, yeniden büyük Türkiye mücadelesi veriyoruz. Emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün barışın, milli iradenin, mücadelesini veriyoruz. Her türlü illegal yapının karşısında, milli iradenin yanındayız. Zulüm karşısında tarafsız olamayız. Tarafımız insanlık” dedi.

 

 

 

 

Etyemez: Çocukların Üzerine Bomba Yağıyor

 

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise Gazze’de çocukların, anaların ve insanların üzerlerine bombalar yağdığını belirterek, “Bütün bunlar çağdaş dünyanın gözü önünde yaşanıyor ve daha acı olanı ise İslam coğrafyasında ümmetin gözü önünde bu zülüm yaşanıyor ama maalesef sessiz kalınıyor. Bu zulme karşı direnen çok az sayıda insan var. Bu, bizim kanımıza dokunuyor. Gazze’de yaşanan olaylar insanlığın öldüğünü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan’da programda bir konuşma yaptı.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.