İmam Hatip Lisesinde Sakallı Öğretmene İhtar

İmam Hatip Lisesinde Sakallı Öğretmene İhtar

Eksen Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre Sendika Genel Sekreteri İsmail YILDIZ Ankara Gölbaşı Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından okula sakallı ve kravatsız gittiği için ihtar edilmiştir.

 Resmi web sitesinde bir açıklama yayınlayan Eksen şu ifadeleri kullandı.

"14-10-2015 Tarih ve 936543420.900/586 sayılı yazıda KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİK’in “b” fıkrasına atıf yapılan ihtarla Genel Sekreterimizin okula sakalını keserek ve kravat takarak gelmesi istenilmiştir.

Sendikamız -diğer birçok sendika gibi- bahsedilen yönetmeliğin insan haklarına aykırı olduğu ve cinsiyet ayrımcılığı içerdiği gerekçesiyle 30/03/2015 tarih ve 295 sayılı kararıyla kamuoyunun dikkatini çekmek için üyelerinin “serbest kıyafet eylemi” yapmasına karar vermiştir. Bu durum bilindiği ve okulda (ve Türkiye genelinde)  birçok öğretmenin yönetmeliğe aykırı şekilde günlük tıraş olmadan, diledikleri şekilde sakal- bıyık bırakarak ve kravat takmadan çalışıyor olmaları göz ardı edilerek Genel Sekreterimizin ihtar edilmiş olmasını ayrımcılık olarak değerlendiriyoruz. Herhangi bir yaptırım durumunda hukuki haklarımızı kullanacağımız bilinmelidir.

Ayrıca Türkiye’de Sayın Taner YILDIZ’ın sakallı olarak bakanlık yaptığı; Sayın Bakan Nabi AVCI’nın bir televizyon kanalında canlı yayında “öğretmenlerin kıyafetlerine karışmayalım” dediği, Sayın MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN’in basına yansıyan “kılık kıyafet konusunda sendikalar gibi düşünüyorum” dediği ülkemizde bu ihtarı okul müdürünün işgüzarlığı olarak değerlendiriyoruz.

Bu ihtarın en üzücü yanı ise mevzu bahis yönetmeliğin 28 Şubat’ta inananlar aleyhine sıkça kullanılmış olduğu o dönemde en büyük sıkıntıyı imam-hatip liselerinin çekmiş olduğu çabuk unutulmuş gibidir. Hatta 28 Şubat mağduru olduğunu iddia edenler aynı yönetmelikle hem de bir imam hatip lisesinde sakal nedeniyle bir öğretmeni mağdur etmeye çalışmaktadırlar.

Sendikamız kurulduğu günden itibaren başta BAŞÖRTÜSÜ yasağı olmak üzere milli ve manevi değerlerimize, insan haklarına yakışmayan her türlü yasakla mücadele etmiş, bundan sonra da etmeye devam edecektir. Bu mücadele insanların inanç ve duygularını sömürme aracı olarak değil hakkın ve hakikatin yerini bulması için yapılacaktır."

 EKSEN EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.